adscode
adscode

26 Temmuz Yas Günü Olmasın!

LGS yerleştirme sonuçları 26 Temmuz’da açıklanacak. Belki daha önce de açıklanabilir. Peki öğrencilerin kaçı emeklerinin karşılığını alabilecek, velilerin ne kadarı sevinecek? Daha da önemlisi adil bir yerleştirme olacak mı? Açıkta kalanların seçeneği ne?

aguclu@milliyet.com.tr




Sınavla öğrenci alan özel Türk ve yabancı okullarda yani kolejlerde kayıtlar tamamlandı. Şimdi tüm dikkatler sınavla öğrenci alan devlet liselerinde. Öğrencilerin çok azı yerleşecek olsa da herkes bir umutla bekliyor.


En büyük hayal kırıklığını ise yıllardır gecesini gündüze katıp sınava hazırlanan başarılı
öğrenciler yaşayacak. Çünkü hayal ettikleri okulları muhtemelen, virgülden sonraki binde birlik puanlarla kaçıracaklar.

En acısı ise yakın çevresinde istediği türde lise bulamadığı için tercih yapmayan öğrencilerin, kayıtlarının direk açık liseye yapılacak olması ve sonrasında MEB’in “Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmadı, hepsi yerleştirildi” yönündeki açıklaması olacak!..

MEB yerleştirme kılavuzuna göre, tercih yapmayanlar ya da tercih ettiği liselerden hiçbirine yerleşemeyenlerin kayıtları otomatik olarak açıköğretim lisesine yapılacak. Bu öğrencilerden dileyen ve maddi durumu iyi olanlar sınavla almayan özel okullara gidebilecekler.

Peki ya parası olmayanlar?

Onlar da kaderlerine razı olacaklar.

Eskiden en azından her mahalle ya da ilçede bir klasik lise vardı ve uzağa ya da diğer okullara gitmek isteyenler oraya kayıt yaptırır ve eğitime kaldıkları yerden devam ederlerdi. Şimdi onlar da yok!..

26 Temmuz’da sonuçların açıklanmasından sonra Yerleştirmeye Esas Nakil Dönemi
başlayacak.

İlk yerleştirmede istediği okula giremeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler nakillerden yararlanabilecek.

Hiçbir liseye yerleşemeyenler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca işlemler yapılacak.

Nakil ve kayıtlar okullar açılıncaya kadar hatta daha sonrasında da bir şekilde devam edecek.

Emeklerinizin karşılığını almanız dileğiyle...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)