adscode
adscode

6 Okul Daha! Peki Ya Diğerleri?

5.8'lik deprem sonrasında, İstanbul'da, 6 okulun daha taşınmasına karar verildi. Peki ya diğer okullar? Onlar ne kadar güvenilir? En acısı da bu okullardan pek çoğunun, yaşanan büyük felaket sonrasında yapılmış olmaları!..

aguclu@milliyet.com.tr




İstanbul okullarında ciddi problemler var. Hemen her gün bir yerlerden şikayet geliyor. Veliler tedirgin, okul yöneticileri şaşkın, öğrenci ve öğretmenler ise ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor.

 

Şu günlerde, belki de en fazla ihtiyaç duyduğumuz konu, güven duyacağımız kurumların öne çıkması. Ağızlarından çıkan her kelime güven telkin etmeli ki, sular durulsun, gerekli önemler alınsın!

 

Bu konuda, baştan beri söylüyoruz, öğrencilerin yoğun olduğu ama  gözden kaçan başka kurumlar da var. Örneğin yurtlar, örneğin Kuran kursları. Bunlar da ciddi bir denetimden geçmeli, yoksa, büyük acılar yaşarız..

 

Hangi Okullar?

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 26 Eylül'de meydana gelen Silivri merkezli 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından detaylı çalışma yapıldı.

Bağcılar'daki Gaziosmanpaşa İlkokulu, Bayrampaşa'daki Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Güngören'deki Haznedar Abdi İpekçi İlkokulu, Küçükçekmece'deki Gültepe İlkokulu ve Göktürk İlkokulu ile Silivri'deki Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu'nda binaların daha detaylı incelenmesi ve ileri tetkikler yapılması gerekli görüldü.

Bu kapsamda bugünden itibaren Gaziosmanpaşa İlkokulu'ndaki öğrenciler Plevne Ortaokulu'nda, Gaziosmanpaşa İlkokulu'nun ana sınıf öğrencileri Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi'nde, Bayrampaşa'daki Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Güngören'deki Haznedar Abdi İpekçi İlkokulu (A ve B Blok) öğrencileri Fuat Sezgin Ortaokulu'nda, Küçükçekmece'deki Gültepe İlkokulu öğrencileri Mustafa Pars İlkokulu'nda, Gültepe İlkokulu'nun ana sınıfı öğrencileri Belediye Anaokulu'nda, Küçükçekmece'deki Göktürk İlkokulu öğrencileri Atatürk Ortaokulu'nda, Silivri Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu öğrencileri de Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu'nda misafir olarak eğitim öğretime devam edecek.

Ayrıca taşınmasına karar verilen Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi'nde hizmet verecek.

 

Süre Uzarsa?!

 

Umarız bu durum diğer okullardaki öğrenci, öğretmen ve velileri tedirgin etmez. Etmemeli de. Ama öğretimi de aksatmamalı ve ne kadar süreceği en baştan açıklanmalı ki, şehir efsaneleri ortalığı karıştırmasın.

Bu çerçevede, zarar gören ve güçlendirme çalışmaları uzun sürecek okul öğrencilerine, nakil kolaylığı getirilmesi de, önlemler arasına alınırsa hiç fena olmaz!..

5.8 bir uyarıydı, asıl büyük İstanbul depremi kapıda diyen bilim insanlarının sayısı giderek artıyor. 

Peki bu konuda, son 20 yılda yaptıklarımızın daha doğrusu yapmadıklarımızın ötesinde neler yapıyoruz?..

Söyleyin ki rahat uyuyalım, söyleyin ki daha fazla önlem alalım..

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)