adscode
adscode

Akademik Takvim Değişti, Yönetmelikler Unutuldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretim takviminde köklü değişikliklere gitti.

aguclu@milliyet.com.tr




Okulların açılışı öne çekildi, iki de ara tatil verildi. Ama bu arada, ilgili yönetmelikleri değiştirmeyi unuttu! Bu da, ortaya karma karışık bir sistem çıkarttı!..

 

İlkokul birinci sınıflar uyum haftası getirdik ama görünen o ki kalıcı olmadı. Güya bir hafta önce okula başlayacaklardı, iki güne indi. Atama takvimi ise tam bir kaos yaratacağa benziyor. 

MEB'dir, ne yapsa yeridir, kervan yolda düzelir gibi teselli edici değerlendirmeler yapılıyor olsa da, ilk bir ay ciddi sıkıntılar yaşanacak gibi!

İşte velilerden gelen mesajlardan bazıları:

 

 

. “Okullar 9 Eylül’de açılıyor.

Yabancı dil hazırlık yeterlilik sınavları ekim ayının ilk haftası yapılıyormuş.

Çocuklar Hazırlığı atlayıp Lise 1'e devam edecekleri takdirde okul başlayalı 3 hafta olmuş olacak.Okulları aradığımızda yönetmelik böyle diye cevap alıyoruz”

. İlkokul 1. Sınıfların adaptasyon süreci bir hafta önce başlıyordu.Onlar, şimdi,2 Eylül’de mi okula başlayacak? Bu durumda,2 Eylül’de dönem çalışmalarına başlayacak öğretmenler ne yapacak?

. Yönetici atamaları da 23-27 Eylül'de.Onlardan boşalacak yerler ne olacak?Yıllık programı kim yapacak?

. “Daha önce @tcmeb tarafından açıklanan RESMİ takvime göre okullar 16 Eylülde açılacaktı.Resmi takvimi Mayıs’ta değiştirip 9-16 Eylül arasında düğün-sünnet-uçak-tatil-otel-yurtdışı programı yapmış

. Güzel sanatlar lisesi eksik kontenjan için yapılacak sınav Eylül ayı içinde yapılacakmış. Tarih belli değil. Böyle şeymi olur. Kayıt olduğumuz lisenin kıyafet ve kitaplarını almayıp bu sınavı mı bekleyeceğiz. Çocuk kazanırsa oraya gidecek çünkü.

 

21 yıllık eğitimciyim,bakan bey umudumuzdu.Lakin sistem bastan aşağı yanlışken,yönetmelikler evlere şenlikken ciddi bir planlama yapılmadan böyle ciddi bir adım atılması sıkıntı.Kimse topu topu tatil vs demesin sıkıntı çok daha büyük.Sistem,yönetmelikler komple yenilenmeli.

 

. meslek liselerinin durumu ne olacak?

çoğu toplama kampı gibi...

ne meslek var, ne de kaliteli eğitim-öğretim...

meslek liseleri ya kapatılsın, ya da adam edilsin...

imam-hatipler de öyle aslında...

 

. Sayın bakanımız kişisel gelişim uzmanı gibi internetten mesaj vermeyle meşgul. Korkarım yakında evrene pozitif Mesajlar gönderin, her şey yoluna girecek denecek eğitim camiasına.

 

. Sayın Bakan ve ilgili Genel Müdürler birkaç twitt atar meseleyi çözerler, siz merak etmeyin. Yöneticilerin sıradan vatandaştan daha çok sosyal medya kullandığı bir ülkede sorunların çözümünü beklemek hayal bile değil resmen ütopya.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)