adscode
adscode

Atanamayan Öğretmenler, İİBF'liler ve Memur Öğretmenler!

Sözleşmeli öğretmenler kervanına 20 bin öğretmen daha katıldı. Keşke şartları biraz daha iyileştirilse ve okullar açılmadan ek bir atama daha yapılsa. Bu arada memur öğretmenlerin sıkıntısı hiç bitmiyor. İİBF'lilere gelince, taban puanları öylesine dibe vurdu ki, mezunları bile utanır hale geldi!..

aguclu@milliyet.com.tr




Çeşit çeşit öğretmenlik olmaz.
Aynı Bakanlıkta görev yapacak, aynı puanlarla atanacak, aynı okulda görev yapacak ve aynı dersi vereceksiniz ama kiminiz uzman, kiminiz kadrolu, kiminiz, sözleşmeli, kiminiz ücretli olacaksınız. Böyle bir saçmalık olmaz. Olmamalı da.
Bugünkü atama sonrasında da, sevinenin onlarca kat fazlası üzülen oldu.
Bayram keyifleri kaçtı, pek çoğu içine kapanacak, bir çoğu da en büyük hayali olan öğretmenlikten nefret eder hale gelecek.
Keşke, böylesi noktalara hiç gelinmese. Elbette hepsi atanamaz. Atansa bile 10 yıl sonra tekrar aynı noktaya gelinir.
Umut tacirliğinden vazgeçmenin zamanı hala gelmedi mi?..


Memur öğretmenler

Atansalar, kendi mesleklerini yapacaklar ama çareyi başkala alanlarda buldukları için oralara yöneldiler. Akılları ise hala kendi mesleklerinde.
MEB, onlara çok daha hoşgörüyle bakamaz mı, üstelik ek bir kadro da gerekmeyecek.
İşte istekleri:
Merhaba Abbas Bey, memur öğretmenlerin mağduriyetine tercüman olmanızı istiyoruz. Memur Öğretmenler çeşitli kamu kurumlarına KPSS ile yerleşmiş öğretmenlik şartlarını taşıyan kamu personelleridir. 2012 yılına kadar hizmet yılı esas alınarak öğretmenliğe geçebiliyorduk. 2012 de ise kpss ile yerleşmiş memurlara öğretmenliğe geçişte tekrar KPSS şartını getirdiler. Halıhazırda MEB'de öğretmen açığı var ve tasarruf tedbirlerinden söz edilmektedir. Devlet Personel Başkanlığı VERİMLİLİĞİ ESAS alır. O halde yeni bir kadro ihdası germeden memur öğretmenlerin hizmet esasına göre öğretmenliğe geçişinin ne gibi bir zararı olabilir. Memur Öğretmenlerle dört yıl eğitim fakültesi okumuşlar ya da fen edebiyat fakültesi okumuş üstüne formasyon almışlar. Memur öğretmenlerin öğretmenliğe geçişi konusunda mağduriyetimine tercüman olmanızı talep ediyoruz.

Bu Kadarı da Olmaz!

Ülkeleri, sistemleri, kurumları ayakta tutan en önemli istihdam alanlarından birisi ama kola açıldığı için o kadar çok fakülteye izin ve kıldı ve kontenjanları öylesine artırıldı ki, artık yüzlerine bakan yok!.
Bir fakülteyi, bir mesleği böylesine itibarsızlaştırmaya hiç kimsenin hakkı olmamalı.
İşte feryatları:

 İibf bölümlerinin puanlarının hali ne olacak ? Gördükçe utanıyorum, şu an istanbul ankara gibi köklü üniversitelerinin puanları yerlerde.. Dığer üniversitelerin bu bölümlerine yerleşmek için sadeve sınava girmek yeterli. Her mahalleye işletme fakültesi açmak yerine mevcut fakültelerinin eğitimini neden iyileşme yok? Lütfen dile getirin, bu bölümlere de belli bi alt sınır getirilsin. Bir şey yapılsın. Bu kadar aşağilanmamasi gereken bölümler. Rica ediyorum bu konudan da bahsedin.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)