adscode
adscode

Bilginin Tartışmasız Olması Neden Çok Önemli?

Bizim zamanımızda okulda öğretilen bilgiler tartışılmazdı. Kitap, gazete, ansiklopedi yazıyorsa doğru diye kabul edilirdi. Öğretmenlerimizin söylediklerini sorgulamak ne haddimizeydi. Bu yüzden de, öğrendiklerimizle çelişen bir durumla karşılaştığımızda donup kalıyoruz. Bugünü ise ne siz sorun ne de ben anlatayım...

aguclu@milliyet.com.tr




Narenciye deyince aklımıza hep Ege ve Akreniz gelir. Bu yüzden Karadeniz'deki mandalina bahçelerini gördüğümde çok şaşırmıştım. İstanbul'da da çok rastlar oldum.
Tesadüf mü dedim ama Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Öğretmenlerimize göre bu olağan bir durummuş hatta çok daha fazlası varmış.


Karadeniz ve İstanbul şaşırttı, Ankara şok eder diye konunun uzmanı bir öğretmenimize sordum. Cevabı ilginçti:
"Örneğin Rize örneğin mikroklima alanıdır ve bu sebeple turunçgiller yetişebilir. Aynı mikroklima durumu Ağrı ve Artvin için de geçerlidir. Ağrı’da pamuk  ve Artvin’de zeytin yetişebilmesinin sebebi de budur. Ama Ankara için bu durum geçerli olabilir mi sizin dediğiniz gibi coğrafi şartların dışında yerini severse neden olmasın!.."
Ülkemiz bir cennet ama nedense elimizdekilerin kıymetini bir türlü anlayamadık.
Olmayan petrol için ağlarken, boşa akan sularımızı, denizimi, güneşimizi, muhteşem tabiat koşullarımızı göremedik. Görmemeye de devam ediyoruz.
Baksanıza saman bile ithal eder hale geldik.
Ne olur artık öğrettiğimiz bilgiler hayata dönük olsun ki, yaşadığımız toprakların, çoğrafyanın kıymetini bilelim...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?