adscode
adscode

Boğaziçi Hukuk mu? Galatasaray mı?

En çok merak edilen GS Hukuk’u ki geçip geçemeyeceğiydi.

aguclu@milliyet.com.tr




Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kurulması bir hayli sancılı ve tartışmalı olmuştu. Pek çok alanda puan sıralamasının en tepesinde bulunan Boğaziçi’nin Hukuk’ta da aynı performansı gösterip, göstermeyeceği merak konusuydu. Peki ne oldu? 

İlk yıl performansı, Rektör İnci’ye tatmin etse de, görünen o ki Boğaziçi Hukuk genel sıralamada bir hayli gerideki kaldı. 

En çok merak edilen GS Hukuk’u ki geçip geçemeyeceğiydi. 

Geçemediler. 

Galatasaray Hukuk 35 öğrenci aldı taban puanı 528.448. 

Boğaziçi Hukuk ise 70 öğrenci aldı taban puanı 491.726. 

Boğaziçi Hukuk, GS’nin iki katı öğrenci aldığı için doğru olan 35. sıradaki öğrencinin taban puanına bakılması. 

Öyle de olsa muhtemelen yine de GS Hukuk’un gerisinde kalabilir. 

Genel sıralamaya bakıldığında ise Boğaziçi Hukuk bir hayli geride. 

Vakıf üniversitelerinin tam burslu bölümleri, sadece Boğaziçi’ni değil Galatasaray'ı da geride bırakıyor ama aldıkları öğrenci sayılarının çok sınırlı olduğu mutlaka göz önünde bulundurulmalı. 

Genel sıralamada ilk sırada 20 öğrenci ile Koç Hukuk var. 

Onu 35 öğrenci ile Galatasaray, 

24 öğrenci ile Bilkent, 

16 öğrenci ile TOOB Hukuk, 

10 öğrenci ile İstanbul Üniversitesi ve Hamburg Üniversitesi ortak programı izliyor. Boğaziçi Hukuk, bu sıralamada kendisine ancak 9. sırada yer bulabilmiş durumda!... 

Rektör Mutlu! 

Tercihlerden hemen önce istifa eden Hukuk Fakültesi Dekanı yerine bu makamı vekaleten bizzat kendisi yürüten Rektör Naci İnci, gidişattan memnun gözüküyor.

İnci’ye göre, ilk kez öğrenci alan Hukuk Fakültesi’nin tüm 72 kişilik tüm kontenjanı dolarken, Türkiye’deki Hukuk Fakülteleri arasında önemli bir sıralamaya oturdu. 

İnci, “159 yıllık geleneği, başarılı eğitim ve araştırma kadrosu ile Boğaziçi Üniversitesi’nin başarısını artırarak sürdürmesi hedefiyle yola çıkmıştık. Boğaziçi Üniversitesi’nde başlattığımız kabuk değişiminin kamuoyu ve adaylar tarafından da anlaşılmış olduğunu görmek mutluluk verici” demiş ve eklemiş: 

“Sınavdan önce yeni kurulan ve her biri birbirinden değerli genç bir akademik kadroya sahip Hukuk Fakültemiz sayesinde tercihlerde artış olacağını ifade etmiştim. Hatta ilk 1000 adayın 800’ünü hedeflediğimizi söylemiştim. Şimdi bu sayının 700’den 773’e sıçradığını gördük. Bu da EA puan türü ile öğrenci alan Hukuk Fakültemiz sayesinde gerçekleşmiştir.” Hukuk Fakültesi’nde verilecek derinlikli ve güncel eğitimin gözlenmesiyle puanlarının gelecek yıllarda daha da artacağına emin olduğunu da özellikle vurgulamış. 

Bu da bir bakış açısı ve saygı duymak gerekir. 

Benzeri bir tablo diğer üniversiteleri sevindirebilirdi ama Boğaziçi farklıydı Demek ki onlar da artık gelişmelere çok daha toleranslı bakıyorlar...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)