adscode
adscode

Daha İyi Eğitim ve İndirim Fırtınası!

Daha iyi eğitim çocuklarımız için olmazsa olmazların en başında geliyor. Peki bunu ne oranda sağlayabiliyoruz? Yüz yüze eğitimde gerçekleştiremediğimiz fırsat eşitliğini, uzaktan eğitimde başarabildik mi? Devlet KDV indirimi yaptı, kırtasiyeciler zam yapmama sözü verdi ya diğer eğitim paydaşları?..

aguclu@milliyet.com.tr




Fırsat Eşitliği

 

Daha iyi bir eğitim, tüm çocuklarımızın, yaşam hakkından sonra gelen en temel hakkı!

İşte bu nedenle, yüz yüze eğitimde sağlayamadığımız fırsat eşitliği ve ulaşılabilirliğini, en azından uzaktan eğitimde gerçekleştirelim.

Bu sadece görev değil, anayasal bir zorunluluk!.

Gün gelir o çocuklardan birisi, geleceğimize yön verir! Ülkemizi ve dünyayı, daha yaşanılır hale getirir...

Uzaktan ya da yakından eğitimde unutulmaması gereken en önemli ayrıntı ise her çocuğun başarılı olacağı bir alanın mutlaka var olduğu gerçeği!

Çocuklarımızı harcamak için değil kazanmak için çaba harcayalım. Hiç birini ihmal etmeyelim!..

 

 

Zam yok!

 

İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, uzaktan eğitim nedeniyle stoklarında ürün biriktiğini belirterek, "İstanbul Kırtasiyeciler Başkanı olarak İstanbullulara söz veriyorum; geçen senenin fiyatından mal satacağız. Zam yapmadık. İstanbullular lütfen marketteki fiyatlarla kırtasiye esnafındaki fiyatları değerlendirsin, ona göre kırtasiye esnafından alışveriş yapsın." demiş!

Darısı diğer eğitim tedarikçilerine ve diğer kentlere! Çünkü eğitim masrafları, artık altından kalkılamayacak hale geldi!..

Umarız benzer bir açıklamada bilgisayar, tablet ve mobil telefon satan esnaf odalarından ve üreticilerden gelir!

Uzaktan eğitimle birlikte tüm bu aletlerin fiyatı iki katına çıkmış! Velilerin isyanı buna. Tamam kur artışı da var ama “nasıl olsa almak zorundalar” diye fiyat şişirmek hiç etik değil!

Böylesi dönemlerde yaşamak ve yaşatmak için makul olanda buluşmak en doğru olanı!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)