adscode
adscode

Daha Planlı, Daha Özenli, Daha Adil Olamaz mıyız?..

Çok zor bir dönemden geçtiğimiz kesin. Uzun vadeli programlar yerine, günün koşullarına göre hızlı kararlar vermemiz gerekebilir. Lakin, bazı kararlar da var ki, zamana ya da koşullara göre şekillenmemeli! Örneğin samimiyet, örneğin adalet, örneğin özen! Keşke biraz empati yapabilsek!..

aguclu@milliyet.com.tr




ÖSYM’nin yaptığı sınavlara yönelik eleştirenlerin gerekçeleri açıklanmadan, şimdi bir de AÖF sınavlarına yönelik tartışmalar yaşanıyor. Garip olan ise sanki hiçbir şey olmamışçasına herhang bir bir açıklamanın yapılmaması ve hiç kimsenin “ne oluyor buralarda?” diye hiç bir şeyi sorgulamaması!..

İşte son günlere yönelik bir kaç örnek:

T. Ilce Milli Egitim Mudurlugunden sinavlarin iptaline yonelik bildirim gelmemesi uzerine, gerceklestirmeyi planladigimiz sinav programimiz az once tarafimiza ulasan yeni bir talimatla Kasim tatili sonrasina ertelenmistir. Ilgili detaylar resmi bildirimler dogrultusunda daha sonra sizlerle paylasilacaktir. Okul ders programimiz yarindan itibaren ayni sekilde devam edecektir. Saygi ve sevgilerimizle, K. Okulu
Bize iletilen şimdilik bu.

Merhaba Abbas Bey,
Bilindiği üzere ülkemizde üniversiteler pandemiden dolayı sınavlarını online olarak yapmakta, Açık öğretim sistemi de normal olarak sınavlarını online olarak yapmaktadır. Alınan karara kesinlikle saygı duyuyorum ama sınavlarda yapılan haksızlıklar ve usulsüzlükler beni üzmektedir. Üzüntümün nedeni ise AOF sınavlarında öğrencililerin büyük bir kısmı 'Telegram' grupları kurarak ortaklaşa sınava girmesi. Ve bu gruplarda paylaşılan sorularla soru havuzu hazırlanarak sınavlara girilmesidir. bunun yanında 'aofplus' vb. Mobil uygulamalarla sınavlardan geçilmesi çok kolay hale getirmesidir. Bu durum gerçekten emek vererek bir yerlere gelmeye çalışan insanlar için büyük haksızlık teşkil etmektedir. Bu şekilde alınan yüksek notlar, bu kişilerin ortalamalarını yükseltmekte ve yüksek lisans ve diğer ortalamaya bağlı şeylerde haksızlığa neden olabilmektedir. Bir AOF mezunu ve öğrencisi olarak bu haksızlığa karşı sesimi duyurmak istiyorum. Bence AOF sınavları ÖSYM'nin aldığı önlemleri alarak sınav yapılmalı. Ayrıca 'Telegram' ve mobil uygulamaların önüne geçilmelidir. Sizden ricam yıllarınızı verdiğiniz eğitim konusunda yaşanan bu duruma karşı bir şeyler yapmanızdır.
Haddimi aştıysam ve yanlış bir şeyler dediysem özür dilerim.
Saygılar, iyi çalışmalar.

iyi çalışmalar Abbas bey benim oğlum Kayseri'de özel okula ilköğretim 3.sınıfa gidiyor okulundan bugün mesaj geldi. Mesajda eğitimin 12 Ekim itibariyle saat 09:00 dan saat :16:40 kadar haftaiçi 5 gün olacağını ve yemekhanede kahvaltı ve öğle yemeği verileceğini bildirdiler.Kademeli olarak geçilen eğitim sürecinde birden haftanın 5 günü tam gün okul olmasi ve yemekhanenin açılmasi bizleri çok endişelendirdi.iyi çalışmalar

Günde 8 canlı ders yapılmaz. ogrencilere 8-15 20 arasi sanki okul varmış gibi egitim (!) veriliyor. Belki Ek ders verilir bu şekilde ama sorun daha baska; Verimli mi ? Sağlıklı mi ? Bilimsel mi ?

Abbas Bey iyi gunler girdigimiz okul oncesi oabt sinavinda hatalar var sorular baska sey sorarken cevaplar baska verilmiş yillardir bildigimiz doğrular sinavda yanlis kabul edildi. Bircok sorunun da 2 dogru cevabı var 2018 sans ile atandi simdi de emek veren degil sansli olanın sallayarak doğru yaptigi bir sinav oldu lütfen sesimizi duyurur musunuz? Hayatimiz 2019 kpssnin hakki verilmedigi icin 1 yil gitti simdi de bu hatalar yüzünden gidecek

Bu nasıl bir adalettir.

Liyakat ve adalet...

2019 KPSS iki sınav arasında sıkıştırılmış hiçbir geçerliliği olmayan bir sınav haline geldi. Sorumlular gözlerini ve kulaklarını kapatıp sorunun önüne geçmeye çalışıyor.

sorun şu ki 2019 kpssli öğretmenlerin yüksek netlerine o kadar düşük puanlar verildi ki Birçok bölümdeki öğretmenleri 60 binlik karma alım bile kurtarmıyor.
Emeklerimiz göz göre göre çöp ediliyor..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)