adscode
adscode

Ders kitapları?

Devlet, ders kitaplarını, yıllardır ücretsiz veriyor. Baskı ve içerikleri hep tartışmalıydı ama görünen o ki memnuniyetsizlik, tahminlerin çok üzerinde! Twitter'da yaptığımız ankete göre, katılanların yüzde 93'ü, bu konuda mutsuz!..

aguclu@milliyet.com.tr




 
 

"Ders kitaplarımız, yardımcı ders kitaplarına ihtiyaç duyurmayacak şekilde, içerik, kalite, ölçme değerlendirme, sınavlara hazırlık, etkinlik, eğitim psikolojisi, fotoğraf ve baskı konularında yeterli donanıma sahip mi?"  diye sorduk gelen cevaplar hiç de iç açıcı olmadı.

Memnunun diyenlerin oranı sadece yüzde 5'ti.

 

Peki o zaman onca masrafa niye?

Pek çoğu, kapağı açılmadan çöpe gidiyormuş. Öğretmenler, derslerini, yardımcı ders  kitaplarını ile yapıyormuş! Veliler ise pahalı ve ekstra masraf diye şikayetçi,

 

Keşke ders kitapları en iyi şekilde hazırlansa ve pek çok ülkede olduğu gibi öğretim yılı sonunda toplanıp, bir sonraki yılın öğrencilerine dağıtılsa ama nedense hiç gündeme gelmiyor.

 

Ya da kitaba harcanan paralar ile daha çok tablet alınıp öğrencilere dağıtılsa ve ders kitapları da içine yüklense...

 

Bu konuda çok şey yapılabilir, yapılmalı da. Aktarılanlara göre, hiç bir şey bugünkü uygulamadan daha tartışmalı olamaz!..

 

Devletin büyük bir özveriyle kaynak ayırıp dağıttığı kitaplar hem en iyi olmalı hem de ekstra masraf gerektirmemeli.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fakir fukara öğrenciler, kitap alamama durumuyla karşılaşmasın diye ders kitaplarını ücretsiz hala getirin talimatı vermişti. Öyle de oldu.  Ders kitabından daha çok masrafı, yardımcı ders kitapları için yapıldığını duysa, emin'm ki çok üzülecektir!..

 

 

Kim ne diyor?

 

Yaptığımız ankete öylesine çok yorum geldi ki, biz de şaşırdık. İşte onlardan bazıları:

 

. Abbas Bey içeriği bırakın öyle bilimsel hatalar var ki..30 yıllık kimya öğretmeniyim ve kendince  açıklamalar üreten mi ararsınız. Başkasının kitabındaki bilgiyi doğru sanıp aynı yanlışları tekrarlayanlar var.

 

. İstedikleri kadar iyi olsun yinede o 500 tl lik yardımcı kitapları aldırırlar 

 

. Kesinlikle değil .İçerik  olarak çok  kötü ve etkinlik çok az . Kim neye göre hazırlıyorsa bu kitapları? Bunları  dile getirdiğimizde siz uzmanlardan daha mı iyi bileceksiniz deniliyor, işi yapan uygulayan öğreten biziz ama ciddiye alınmayan da biziz!!!

 

. Kitaplarda konu olarak sıkıntı yok ünite sonu değerlendirme de var ancak MEB Kazanım kavrama testlerini de kitap haline getirip sene başında öğrencilere ücretsiz dağıtmalı.

 

. Her yıl öğretmenler ek kaynak aldırıyor. Zira bunlar alınacaksa @tcmeb neden kitap veriyir anlamış değilim

 

. Ortaokul kitaplarını oğlumdan dolayı inceliyorum. ders çalışır, soru çözerken bilmediğimiz bir konuyu açıp o kitaplardan bakamıyoruz, çünkü konu anlatımı yok gibi, sayfa düzeni konu anlatımı vs çok kafa karıştırıcı...kasıt yoksa nedir bilemiyorum

 

. Yeterli olsaydı, bu kadar yardımcı ders kitabı almak zorunda kalmazdık.

 

. Kaynak kitaplar olmadan öğrenmek ve öğretmek mümkün değil...

 

Görünen o ki bu konuda bir sıkıntı söz konusu ve üzerine gitmekte sonsuz yarar var..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)