adscode
adscode

Doktorluk  Gibi Öğretmenlik de Askerliğe Sayılsın!

Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının müştereken belirleyeceği yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yapan hekimler, askerlik yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılacakmış! Keşke aynı durum öğretmenler için de söz konusu olsa!..

aguclu@milliyet.com.tr




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni askerlik sistemine göre Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları tarafından belirlenecek yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirecek hekimlerin askerliğini yapmış sayılacağını bildirdi.

Keşke benzer bir açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan da gelse. Öyle bölgelerimiz var ki, öğretmen bulmakta ve onları orada tutmakta zorluk çekiyoruz. Yani hekimlik için söz konusu olan zorluklar öğretmenlerimiz için de geçerli…


Bakan Koca, "Kanun teklifinin yasalaşması ile hekimler için yeni bir dönem başlamış olacak." diyerek şu bilgileri vermiş:

"Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının müştereken belirlediği yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmak isteyen hekimler öncelikle yedek subay aday adayı olarak temel eğitim alacak. Temel eğitim sonrası hekimler görevlerini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verilecek. Görev yerlerinde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan hekimler, asteğmen rütbesi ile terhis edilerek askerlik görevlerini de tamamlamış sayılacak. Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları, kanuna tabi olarak çalışmaya uygun yerleri her celp ve atama döneminde ortak olarak tespit edecek. Uygulamanın usul ve esaslarının belirlenmesi için her iki Bakanlığa ortak mevzuat hazırlama yetkisi de veriliyor."

Öğretmen Askerler

Asker öğretmenler ya da bir başka deyişle, askerliğini öğretmen olarak tamamlama uygulaması, önceden de vardı, gelecekte de olabilir ve öğretmen açığının kapatılmasında ciddi yararlar sağlayabilir.

Umarız yasa teklifi TBMM’de görüşülürken, bir önerge de öğretmenler için verilir!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)