adscode
adscode

Eğitimde, "Ben Yaptım Oldu” ve “Aç / Kapa” Yöntemi Ters Teper!

Eğitimin en temel kurallarından birisi de, vereceğiniz dersin önemine öğrenciye inandırmanızdır. Yoksa ne fizik, kimya, matematik öğrenir ne de yabancı dil, tarih, coğrafya, felsefe! Bütün bunlar benim işime yaramayacak der ve sınav odaklı çalışır. Geride hiçbir tortu bırakmaz!..

aguclu@milliyet.com.tr




Peki bu kadarı yeterli mi?

Yani öğrenciyi inandırdığınızda iş bitiyor mu?

Kesinlikle hayır!

Eğitim, diğer alanlardan çok farklı.

Öğreteceğiniz ya da yapacağınız her ne ise bu konuda öğrencinin yanı sıra başta öğretmen ve veliler olmak üzere diğer paydaşları da inandıramanız gerekir. Yoksa, sonuç alamazsınız.

Eğitim tarihimizde bunun yüzlerce örneği var.

MEB’in proje çöplüğüne dönmesi biraz da bu yüzden!

Örneğin kredili sistem, örneğin Bilişim Sınıfları, örneğin basamaklı kur sistemi, örneğin TEOG, örneğin FATİH projesi ve daha niceleri!..

 

Sanki, onca tecrübe hiç yaşanmamış gibi akşam karar verip sabah okul açıyor, sınavlar ve karneden sonra telafi eğitime devam diyoruz!..

Dün akşam, bugün için okullar açılacak denildi.

Peki, okullar, her açıdan eğitime hazırlar mıydı?..

 

Haftasonu LGS var.

Bu zorlu sınavdan sonra hangi öğrenci okula gider?

 

Karneler tercihe dayalı not verildi ve menen herkes sınıf geçti.

18 Haziran’da verilecek karnenin ne önemi kaldı.

Dahası, 18 Haziran’da karne alan öğrencilerden kaçı 2 Temmuz’u bekler, kaçı daha sonra da okula gider?..



Keşke Başka Bir İsim Bulunsaydı!



Bakan Selçuk, bugün yaptığı basın toplantısında yaz boyunca okula devam konusuna açıklık getirdi.

Gelin önce ona bir göz atalım:

 

Selçuk, düzenlediği basın toplantısında "Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak." dedi.
Selçuk, şöyle konuştu:
"Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz. 1'den 2'ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız. Liseler için kritik kazanımlar taraması hazırladık. Tespitler neticesinde özel programlar uygulayarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmelerini ve üniversiteye hazırlanmalarını hedefliyoruz. Elbette bu süreçler her okulun ihtiyacına göre şekillenecek."

Kulağa hoş gelen sözler ama uygulamada ne kadar karşılık bulur hep birlikte göreceğiz. Keşke telafi eğitim yerine daha sempatik isim bulunsaydı...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)