adscode
adscode

Eğitimde Her Şey Yolunda mı?

Tatil, tatil diyorduk, işte o da geldi geçti. Eğitim sistemimiz de tıpkı bizler gibi her şeye bağışıklı hale geldi. Ne olursa olsun hiç etkilenmiyor! Hem iyi, hem kötü. Refleksini kaybetmiş olmak kimilerinin hoşuna gitse de, her tepki yaşadığımızın bir kanıtıdır. Tıpkı gülmek ya da ağlamak gibi…

aguclu@milliyet.com.tr




Olumsuz tepkiden kaçınanlar, olumlu tepki de vermiyor. Öylesine nötrleştiler ki, ne sorsanız cevap vermiyor, ne söyleseniz ilgilenmiyor.

Peki bu durum nereye kadar gidecek?

Hani bu, tıpkı evde ya da okulda çocukların susması gibi.

Önce çok konuşuyorlar diye içten içe kızarız, sonra da niye konuşmuyorlar, neden bu kadar içlerine kapandılar diye karalar bağlarız…

Ne yapıp edip yeniden konuşan bir aile, konuşan bir sınıf, konuşan bir Türkiye yaratmalıyız.

Bu konudaki en büyük handikaplardan birisi de akıllı telefonlar. Bazen dört kişilik masada, dördünün de elinde telefon var ve hepsi de onunla ilgileniyor. Utanmasalar, aynı masada otururken bile yine telefon üzerinden sohbet edecekler.

Aile içi sohbetler öldü gibi. Arkadaş ziyaretleri ya da komşular arası ziyaretler de yok denecek kadar azaldı. Bırakın, sorunları konuşmayı, keyifli anların tadını çıkartacak sohbetler bile artık yok gibi..

Bu çok sıradan gibi görünen konu keşke okullarda da ciddi olarak ele alınsa, her derste, üç, beş dakika, olabildiğince farklı öğrencilere söz hakkı verip ders ya da güncel konular üzerine sohbet edilse.

İnanın çocuklarımız sohbet etmeyi bile unuttular!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)