adscode
adscode

Eğitimde Önemli Hafta!

Avrupa'da pek çok okul bu hafta kademeli olarak kapılarını öğrencilerine açıyor. Daha önce açanlar da olmuştu ama bu hafta sanki ilerisi için bir dönüm noktası. Alınacak her karar, ortaya çıkacak her durum, bizi de yakından ilgilendiriyor. En azından ona göre strateji oluştururuz. Bizdeki en kritik süreç, sınavlar, onları atlatırsak, her şey, gidişata göre zamana yayılabilir!..

aguclu@milliyet.com.tr




Korona nedeniyle ölüm oranları Amerika ve Rusya gibi bazı ülkelerde normalin çok üzerinde. Avrupa'da ise kontrol altında. Bizde de her şey kontrol altında ve 50'ye kadar indi. Tüm temennimiz, bugüne kadar başarıyla yönettiğimiz bu zor süreci, bundan sonra da aynı titizlikle yönetmemiz.

Turizm sezonunun açılması, sınavlar, kurslar ve karantina süreçlerinin kademeli olarak gevşetilmesi, zor kararlar ama gerekli de.
Elbette hiç bir şey sağlığımızdan daha önemli değil ancak çarkların da dönmesi  gerekiyor...

Bu noktada hepimize önemli görevler düşüyor.
Örneğin eğitimi ele alalım. Devletin bu yükün altından tek başına kalkması mümkün değil. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor ama MEB'in de, her türlü fikire, yardıma ve desteğe açık olması gerekir.

"Biz her şeyi düşündük, her türlü tedbiri aldık, gereken ne ise o yapılacaktır" deyip, sonra, bu yükün altından kalkamayıp, destek istenirse, iş işten geçmiş olur. En azından samimiyet sınavından sınıfta kalınır...

Yeni dönemde, eğitimde, çok şey değişecek ama en çok da oturma düzeni. Bu da 20 milyon öğrenciye 20 milyon sıra, on binlerce  yeni derslik, binlerce yeni öğretmen, binlerce yeni tuvalet, onbinlerce dezenfekte aleti ve yine onbinlerce temizlik görevlisi ve sağlık personeli demek.
Bunlar pat diye olacak şeyler değil. Benim diyen ülkeler bile, bir anda yapamaz.
Hadi parayı ve elemanı buldunuz, zamana ihtiyaç var!..

Çocukların evde ya da sokakta hastalanmasıyla, okulda hastalanmasının boyutları ve yaratacağı etki çok farklı olur. İşte bu yüzden, çok dikkatli olunması getiriyor!
MEB, eminiz ki, tüm bu ayrıntıları da, titizlikle dikkate alıyordur!..

Sınavlar?..

Önümüzde, başta LGS ve YKS olmak üzere onlarca sınav var.
Bütün bu sınavlara 14, 15 yaşında öğrencilerden, 30, 35 yaşına kadar her kesimden aday giriyor. İstatistikler ve yetkililer bu konuda ne diyor bilmiyorum ama bu adaylar içerisinde testleri pozitif çıkan ya da taşıyıcı olan aday olma ihtimali var mı, varsa, onlar için özel sınav merkezleri ya da sınıflar oluşturuldu mu?
Sınav merkezlerine girişlerde, tıpkı otellere ve uçaklara binerken olduğu gibi ateş ölçümleri yapılacak mı?
Bilim Kurulu bu konuda ne diyor, hangi önlemleri öneriyor?..
Umarız, her şey, son dakikaya kalmaz!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)