adscode
adscode

Eğitimde Vizyon Belgesi?..  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un pazartesi günü açıklayacağı vizyon belgesi, eğitim sendikalarının da gündeminde. Peşe peşe yaptıkları açıklamalarla belgede görmek istedikleri ayrıntıları, kamuoyu ile paylaştılar.

aguclu@milliyet.com.tr




 

Eğitimin yol haritasını belirleyecek olan vizyon belgesi, beklentileri ne kadar karşılayacak hep birlikte göreceğiz!..

 

Vizyon belgesinin bir bağlayıcılığı olacak mı?

Hiç sanmıyoruz.

Kim, nasıl, hangi koşullarda hazırladı bilmiyoruz.

Yasal bir Danışma Kurulu olan Milli Eğitim Şürası kararları bile tavsiye niteliğinde olduğuna göre, hazırlanan bu belgenin ne kadar yaptırım gücü olacak, hep birlikte göreceğiz.

 

Bu arada yine aynı amaçla kurulan Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu’nun da, gelecek için nasıl bir yol haritası öngördüğünü henüz bilmiyoruz.

Çünkü daha yeni atandılar ve ilk toplantılarını bile yapmadılar!..

Keşke kurul üyeleri daha önceden atansaydı ya da MEB’in vizyon belgesi onlarla ortak bir çalışma yapıldıktan sonra yayınlansaydı, çok daha şık olurdu.

İleride en ufak bir görüş ayrılığı olduğunda, son sözü kim söyleyecek?

Örneğin Bakanlık mı, yoksa politikalar belirlemek üzere kurulan söz konusu kurul mu?

Ahenk içinde çalışmaları, en büyük dileğimizdir. Çünkü eğitim camiası çok yoruldu!

Ve yine umarız ki, açıklanan vizyon belgesi, sorunları tespit ya da akıl verme belgesi değil, bir çözüm belgesi niteliğinde olur!...

Çağı olduğu kadar, öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve kamuoyunu da yakalar ve onların da takdiri kazanır. Yoksa hayata geçirilmesi mümkün olmaz.

Örneğin çok merak ediyorum, parçalanmış sözleşmeli öğretmen aileleri konusunda ne getirecek, sınavlara dayalı eğitim sisteminden ve umut tacirliğinden vazgeçilecek mi, temel liseler ne olacak, yardımcı ders kitapları saltanatı devam edecek mi, yeni öğretmen ataması olacak mı?..

Şunun şurasında, iki gün kaldı, herkesi mutlu etmese de, umarız çoğunluğun derdine derman olur. Çocuklarımızı ve ülkemizi,  en iyi şekilde geleceğe hazırlar…

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)