adscode
adscode

Eğitimi ve Çocuklarımızı, Ne Olur Artık Ciddiye Alalım!

Çocuklarımız ve onların geleceğinden daha önemli bir şey yok. Çünkü onlar, ülkemizin geleceği. Daha güçlü bir gençlik ve daha güçlü bir ülke olmanın yolu da, eğitimden, bilimden, sevgiden, saygıdan geçiyor. Bunun da fazlasıyla farkındayız ve elimizden geleni yapıyoruz ama...

aguclu@milliyet.com.tr




Cumhuriyet tarihi boyunca, ülkeyi yöneten her iktidar, eğitile çok önem verdi. Ülkemizin en ücra köşesine kadar okullar götürüldü, her şehire üniversite açıldı.
Okul olmadan kalite yakalanamazdı ve birinci aşamayı yani okullaşmayı ülke olarak başardık sayılır. Eksiklerimiz yok mu? Elbette var ama bu kadarı yapan fazlasını da yapar!

Devlete ve siyasete düşen görev, ülkenin dört bir yanını öğretim kurumlarıyla donatmaktı. Onlar bunu yaptı. Bundan sonrası ise eğitimcilerin görevi.
Kaliteyi artıracak da onlar, insan gücü planlaması yapacak olan da yine onlar.

Bilimi geliştirecek olan da onlar, onun doğru ellerde gelişmesini kullanılmasını sağlayacak da onlar.

Çocuklarımızın ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yol haritası çizecek olan da onlar, aldıkları eğitimi AR-GE ile destekleyip katma değeri yüksek ürüne dönüştürmesine ön ayak olacak da onlar...

Ama onların da, ayaklarının yere sağlam olarak basmaları ve kendilerini tümüyle eğitime kanalize etmeleri için liyakata dayalı bir sitsteme ihtiyaçları var.
Kafaları ve cepleri rahat olsun ki, geleceği, en iyi şekilde inşa edebilsinler.
Bu o kadar zor mu?
Kesinlikle hayır!
Yeter ki istensin!...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)