adscode
adscode

Eğitimin A, B, C’si ?..

Eğitim ve bilim, zor hem de çok zor bir süreç. Onlarca yıl uğraşıp bir noktaya getiriyorsunuz, sonra bir bakmışsınız, her şey demode olmuş. Özellikle de son yüzyılda hemen her şey, öylesine hızlı gelişiyor ve değişiyor ki, eğitimin buna ayak uydurması hiç de kolay olmuyor! Yaşanan sancıların en önemli nedenlerinden birisi de bu…

aguclu@milliyet.com.tr




Eğitimde hedefler belirlenirken, belli modellere ya da hedeflere odaklanmak yerine, geleceğin koşullarına ve ihtiyaçlarına göre, kendi kendini yenileyecek modüler eğitim sistemleri geliştirmek en doğru olanı. Yani, ille de şunu ya da bunu öğren yerine, öğrenmeyi öğretip, gerisini kişilerin kendisine bırakmak, bireysel gelişim açısından sanki çok daha yararlı olacaktır.

 

Eğitimin olmazsa olmazı, öğrenciye dayatılan bilgilerin, ileride, onun işine yarayacağına inandırmaktır. Yoksa gerisi nafile. Bugün öğrenir, yarın unutur. Yani yaşam için değil, sınav için öğrenir ve bunun da ne kendisine, ne ülkesine ne de hiç kimseye bir katkısı olur.

 

Eğitimde, bu kadar sancılı süreçler yaşamamızın en önemli nedeni, eğitimin a, b, c’si olan konularda hala kafa karışıklığı içinde olmamızdır.

Sınav odaklı bir eğitimin köleleri haline geldik ve sorgusuz, sualsiz sınav sektörüne hizmet ediyoruz.

Kafamızı, kumdan çıkarmanın zamanı geldi de geçiyor…

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)