adscode
adscode

Eğitimin kazandırdıkları ve kaybettirdikleri?..

Eğitim hakkı konusunda bugün gelinen nokta, dünden çok farklı.

aguclu@milliyet.com.tr




Eğitime hep kazanç olarak bakılır. İnsanı geliştirdiği, geleceğe hazırladığı konuşulur. Körelttiği yetenekler ya da kaybettirdiği zaman hiç gündeme gelmez. Bu muhasebeyi başkaları yapmıyorsa, kendiniz yapmalısınız! Çünkü gelecek sizin geleceğiniz!

Eğitim hakkı konusunda bugün gelinen nokta, dünden çok farklı.
Daha düne kadar, üniversiteye girip, mezun olmak çok önemliydi.
Üniversite diploması, hemen her kapıyı açıyordu.
Oysa bugün, diploma değil, kazanımlar önemli.
Yani, neyi ne kadar bildiğiniz, neyi ne kadar yaptığınız, neye kadar başardınız, hangi konuda kendinize ve ülkeye neyi ne kadar kazandırdığınız çok daha önemli.
Bugünün dünyasında, eğitim hakkı kadar, nasıl bir eğitim de sorgulanmaya başladı. İşte bu yüzden, sadece biz değil, tüm dünya arayış içerisinde.
Verilen eğitim, sadece entelektüel bir bakış açısı kazandırmakla kalmayıp, iyi bir insan, iyi bir yurttaş ve mutlu bireyler yetiştirmelidir.
Günümüzde eğitim hakkı kadar önemli olan bir başka kriterde bireysel yeteneklerin belirlenmesi ve onların geliştirilmesidir. Yani, bireye yönelik eğitim metotlarının geliştirilmesidir.
Evet eğitim hakkı çok önemli ama çok daha önemlisi, eğitimin diplomanın çok ötesinde size neler kazandırdığı ya da kaybettirdikleridir.
Bu konuya, zamanında ciddi anlamda kafa yormak, ilerideki büyük pişmanlıkları önleyecektir..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?