adscode
adscode

Ek atama ne zaman? Cumhurbaşkanı'nın öğretmenleri onore eden sözleri

Her atama döneminde benzer üzüntülerin yaşanmaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altını çizdiği “çatı”nın güçlenmesi için eğitim fakültesi kontenjanları ve baraj puanı bir an önce makul seviyelere getirilmelidir…

aguclu@milliyet.com.tr




 

 15 bin öğretmenin ataması dün yapıldı. Kendilerini kutluyor, atama bekleyenlere sabır diliyoruz. Görev bekleyen öğretmen sayısı o kadar çok ki, ne kadar kadro verilse de yine üzülen çok olacak. 2022 Atama Takvimi ve büyük alımlar onları bir nebze de olsa rahatlatacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan öğretmen atama törenine katıldı. Öğretmenlere yönelik onore edici sözleri memnuniyet, 2022 atama takviminin açıklanmaması ise üzüntü yarattı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmasında "Müfredat başta olmak üzere eğitim-öğretimin içeriğini güncellemek ve geliştirmek, çocuklarımıza en uygun olanı sunmak durumundayız" dedi ve bakın öğretmenler için neler söyledi: .

- Bir eğitim sisteminin çıtasını belirleyen asıl unsur öğretmenlerdir. Sizlerin gayreti ve niteliği arttıkça öğrencilerimizin kalitesi de buna bağlı olarak yükselecektir.

- Ülkemizin dört bir köşesindeki, kalbi kıpır kıpır çarpan o güzel yüzlü çocuklar, artık sizlere emanet. . Sizler sınıflarınızda evlatlarınıza sadece eğitim vermeyeceksiniz.

- Sizler gözleri ışıldayan çocuklara sadece bilgi de aktarmayacaksınız. Her biriniz aynı zamanda duruşunuzla, davranışınızla, sözlerinizle, taşıdığınız değerlerle kısaca her halinizle onlara örnek olacaksınız.

- Bir taraftan bilginizle körpe dimağları tıpkı bir gergef gibi işleyecek, diğer taraftan da hal dilinizle onların karakter gelişimlerini destekleyeceksiniz. Dolayısıyla çocuklarımızı başarılı bireyler kılmaya çalışırken, onları iyi, erdemli ve ahlaklı insan olmaya da sizler teşvik edeceksiniz.

- Sizlerden öğrencilerimizi dinamik, açık fikirli, üretken aynı zamanda da sorumlu fertler olarak yetiştirmenizi bekliyoruz.

- Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun şimdiden öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum…

Atama takvimi?

Her atama döneminde benzer üzüntülerin yaşanmaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altını çizdiği “çatı”nın güçlenmesi için eğitim fakültesi kontenjanları ve baraj puanı bir an önce makul seviyelere getirilmelidir…

Bu arada öğretmenlik Meslek Kanunu talepler doğrultusunda bir kez daha gözden geçirilmeli, sonrası için düşünülen yol haritası bir an önce açıklanmalı, norm kadro ihtiyaçları “ücretli öğretmenler” ile değil, atanmış öğretmenlerle karşılanmalı ve mülakatın yerini liyakat almalıdır... İşte o zaman arzulanan eğitime ve öğretime bir adım daha yaklaşılmış olacaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)