adscode
adscode

Ev ve Yurt Kiraları, Açık Lise, YKS Sayısal Bilgileri, İflas Eden Sınav Sistemi, Yüz Yüzede 2'nci Hafta ve 15 Bin Atama?

Üniversite öğrencileri barınacak yer bulamıyor. Ev kiraları ve yurt ücretleri üçe katlandı. On binlerce LGS öğrencisi açık liseye ya da istemedikleri okula yönlendirildi. Üniversitelerde kaç kontenjan boş kaldı? Hala bu sınav ısrarı niye? Yüz yüze oturdu mu?

aguclu@milliyet.com.tr




Yeni öğretim yılı öyle ya da böyle başladı. Sorunlar var mı? Ne zaman yoktu ki.

Hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da “göç yolda düzelir” mantığı hakim. Umarız bir an önce taşlar yerli yerine oturur…

Pandemi sonrası oluşan yoğun talep nedeniyle ev kiraları ve seyrekleştirilen yurt ücretleri iki, üç katına çıktı. Ona rağmen barınacak bir yer bulan kendini mutlu sayıyor. Keşke okulların kapalı olduğu dönemde artan öğrenci sayısına paralel olarak çok daha fazla yurt yapılsaydı da, öğrenciler ev sahiplerinin insafına bırakılmasaydı.

Üniversiteler ve YURTKUR, bu konuda öğrencilere farklı projelerle, farklı seçenekler sunabilirler.

Örneğin, hayırsever ailelerin yanında konuk öğrencilik gibi!..

Yeni öğretim yılında ikinci haftaya girildi. Bir şekilde yola devam ediliyor ama hala gidecek okul bulamayan öğrenciler var. MEB, ortada kalan öğrencileri otomatik olarak açık liseye kayıt yaptırarak bu sorumluluktan kurtulamaz. Zorunlu eğitim uzaktan değil, yüz yüze olmalı ve çocuklarımızı sokağa itmekten vazgeçmeliyiz…

Üniversite giriş sınavlarına yönelik sayısal bilgiler hala paylaşılmadı. Oysa her yıl, yerleştirme sonuçlarıyla birlikte açıklanırdı. Bu yıl farklı olan ne ki hala ısrarla saklanıyor?

Görünen o ki, boş kalan kontenjanların yanı sıra, herhangi bir yere yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan öğrenci sayısı da bir hayli fazla.

Kayıt ve yerleştirme süreci keşke biraz hızlandırılsa da 2. Ek Yerleştirme de bir an önce gerçekleşse…

Ve bu arada alan baraj puanları da mutlaka yeniden gözden geçirilmeli ve hiç kimsenin hakkı yenmeyecek şekilde makul ve adil bir çözüm yolu bulunmalıdır!.

15 bin öğretmen atamasına yönelik ayrıntılar hala netleşmedi. Kimler atanacak, branşlara göre dağılım ne olacak ve çok daha önemlisi göreve ne zaman başlayacaklar?

En önemli ayrıntılardan birisi de sınavlar sonrası yaşanan haksızlıklar. Peki bu ucube sınavlar, kayıt ve yerleştirme sistemlerinden hala vazgeçmeyecek miyiz? Daha nereye kadar, sınavların esiri olmaya devam edeceğiz?..

Bütün bunlara açıklık getirmek o kadar zor mu?

Olmamalı!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)