adscode
adscode

Fikri Olan Girişimciye 200 Bin TL

Fikir ve girişimcilik, dünya genelinde en fazla karşılığı olan değerlerden. Yeter ki düşünün, yeter ki üretin, gerisi kendiliğinden geliyor.

aguclu@milliyet.com.tr




TÜBİTAK'ın bu yönde gençleri destekliyor olması takdire şayan. Kalkınmanın lokomotifi bu projenin çok örnekleri ve dahası var.

Diploma odaklı eğitimden üretim odaklı eğitime geçer ve hele bir de bunu sürdürülebilir ve katmaya değeri yüksek ürünlere dönüştürürsek, gelecek için hiç endişe etmemize gerek kalmaz.

Peki bu o kadar zor mu? Kesinlikle hayır.

TÜBİTAK’ın gerçekleştirdiği bu projenin yüzlerce örneği olmalı ve hemen her sektör, kendisini geliştirecek projelere yeşil ışık yakmalı ve sonuna kadar desteklemeli...

Güney Kore’de ziyaret etmiştim. Neredeyse her mahallede, her türlü fikri ve üretimi destekleyen benzeri kurumlar vardı ve sonuçtan çok memnunlardı...

En önemli fark, onlarda fikri olan herkes başvurabiliyordu, bizde yine diploma odaklı olmuş! Ve yine onlarda rakamlar çok daha yüksekten, bizde daha sınırlı kalmış!...

Keşke Her Konuda Olsa

Başvurular 25 Ekim’de sona eriyormuş, haberiniz olsun! İşte 200 TY hibeli o projeye yönelik ayrıntılar:

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında, Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (TÜBİTAK BiGG) Yeşil Büyüme Çağrısı’na başvurular devam ediyor.

Fikri olan girişimcilere 200 bin TL hibe desteği

Program kapsamında 200 bin liralık TÜBİTAK hibe desteği için “Yeşil Büyüme” konulu ilk tematik başvurular alınmaya başlandı. BİGG ile genç girişimcilere; teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek, uluslararası ölçekte rekabet gücü olan teşebbüslere dönüştürebilmeleri için karşılıksız 200 bin TL destek veriliyor. 2012 yılında başlatılan Program kapsamında bin 672 girişimci, iş fikirlerini hayata geçirmek için hibe desetği almaya hak kazandı.

Kimler Başvurabiliyor?

Programa; üniversitelerin herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenciler veya mezunları başvurabiliyor. Başvuranların, daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olması, ön başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almaması da gerekiyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!