adscode
adscode

Hangi Meslek?

Milyonlarca öğrenci gecesini gündüzüne katıp, sınavlara hazırlanıyor. Neden? Çünkü iyi bir lise, iyi bir üniversite ve iyi bir meslek peşindeler! Eğer bunu elde edebilirlerse, iyi bir gelecek elde edebileceklerini sanıyorlar. Peki, gerçekten de öyle mi?..

aguclu@milliyet.com.tr




İşsizler sıralamasının en tepesinde üniversite mezunlarının bulunduğunu söylersek abartı olmaz. 

Hem de çok uzun zamandır bu durum böyle!

Yani onca emek, onca para ve onca fedakarlığın ödülü işsizlikten başka bir şey değil!

 

YÖK, geleceğin mesleklerin açıklamış!

Aşağıdaki ifadeler onlara ait. Gülüp geçenler de var fazlasıyla ciddiye alanlarda.

 

"YKS Tercih Kılavuzunda Bu Yıl da Geleceğin Meslekleri Bulunuyor
Yükseköğretim Kurulu tarafından 2019-YKS tercih kılavuzunda üniversitelerimizde geleceğin meslekleri olarak kabul edilen “Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Yapay Zeka Mühendisliği, Yazılım Geliştirme, Dijital Medya ve Pazarlama, Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi, Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon gibi lisans ve önlisans programlarına da yer verilmiş idi. Bu yıl bu listeye İnsansız Hava Aracı Teknolojileri ve Operatörlüğü, Engelliler İçin Destek Programı, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği gibi programlar da eklendi."

 

"YÖK, diyorsa doğrudur" demeyi çok isterdim ama öylesine yanlış kararlar alıyorlar ki, doğru olduğuna adım gibi emin olduğum yukarıdaki sözler için sessiz kalmayı tercih ediyorum. Çünkü, adaylar bu sözlere inanıp, hadi girdiler, başarıyla mezun oldular. Peki ya sonrası?..

 

Twitter'da benzer bir twit atmıştım. İşte gelen cevaplardan sadece ikisi:

 

“90’ lı yılların sonunda da çevre mühendisliği idi gelecegin meseleği öyle yazardı 20 yıldır hala o günü bekliyoruz…”

 

"Geleceğin mesleklerinden mezun olursunuz, belli bir süre beklersiniz sonra iş bulma kurumuna başvurursunuz. Sonuç işsiz olursunuz. Ve dönersiniz akademik personel olursunuz. Bu süreç bu şekilde devam eder gider."


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)