adscode
adscode

Hedef, Sadece Kontenjanları Doldurmak Değil, Kalite ve İstihdam da Olmalıdır

Yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlere yönelik tartışma, artarak devam ediyor. YÖK, 128 alandan sadece 14'ünün, kontenjanları dolmadığı gerekçesiyle, merkezi sistem kapsamına alındığı açıklarken, ilgili çevreler, yapılanın büyük bir yanlış olduğunu iddia ediyor...

aguclu@milliyet.com.tr




YÖK önce üzdü,sonra sevindirdi ama itirazlar bitmedi!

YÖK'ten yapılan açıklamada, “114 alanda yetenek sınavı devam edecek, sadece 14 alanda merkezi yerleştirme olacak çünkü kontenjanları dolmuyor. Kopartılan fırtına boşuna ve gereksiz” denildi.

Farklı alanlarda eylem yapmaya hazırlanan öğrenci ve kurslar ise ısrarla, "Moda grafik ve animasyon bölümleri, kesinlikle yetenek gerektirir, merkezi sistemle öğrenci alınması, bu bölümlerin yok olmasina neden olur" görüşünü savunuyor.

 

Asıl tartışılması gereken konu ise bu bölümlerden mezun olanların kaçının iş bulduğu olmalıydı! Eminiz ki yarıdan fazlası, öğrenim gördüğü alanda iş bulamıyor! Tıpkı, başta iletişim fakültesi mezunları mezunları gibi!.

YÖK keşke biraz da, pek çoğu siyasi dayatmayla ya da ticari amaçlarla kurulan üniversitelere, açılış izni ve kontenjan verirken, istihdam olanaklarını da  düşünse.

 

Son istatistiklere göre, işsizlik sıralamasının en tepesinde gençler ve özellikle de üniversite mezunları bulunuyor!

Bu durum, vicdanlarını hiç sızlatlatmıyor mu?..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)