adscode
adscode

Hem ülkemizi hem de dünyayı olabildiğince gezin!

Avrupa Birliği (AB), "DiscoverEU" projesi kapsamında gençlere ücretsiz seyahat imkânı verecek. Projeye, Türkiye’den de başvuru yapılabilecek.

aguclu@milliyet.com.tr




“Çok okuyan mı, çok gezen mi bilir?” sorusu, her daim güncelliğini korumuştur. Bazen bir fotoğraf karesi, bazen minik bir gezi, onlarca kitaptan daha derin izler bırakabilir. Gezmek pahalı bir hobi ama her şey gibi onun da çareleri var. Yeter ki siz isteyin!.. 

Avrupa Birliği (AB), "DiscoverEU" projesi kapsamında gençlere ücretsiz seyahat imkânı verecek. Projeye, Türkiye’den de başvuru yapılabilecek. 

Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve yerel yönetimlerin düzenlediği geziler var. “Bize sıra gelmez ki” kolaycılığına kaçmayıp mutlaka şansınızı denemelisiniz.. 

Avrupa Birliği ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu "Erasmus+" programı kapsamındaki ülkelerde yaşayan adaylar önümüzdeki aydan itibaren ücretsiz tur için başvurabilecek. 

Başvuranlar arasında yapılacak çekiliş sonucu 35 bin genç, tren veya diğer sürdürülebilir ulaşım araçlarıyla en fazla bir ay boyunca bütün Avrupa'yı keşfetme fırsatına sahip olacak. 

Hatırlanacağı gibi AB 2022’yi Avrupa Gençlik Yılı ilan etmişti. 

Bu etkinlikler de bu çerçevede gerçekleşiyor. 

Neden mi? 

Bu proje ile gençlerin yeni kültürler keşfetmeleri ve yeni dostluk bağları kurmalarının sağlanması amaçlanıyor. 

Bir anlamda Güçlü Avrupa’nın gençlersiz olmayacağına vurgu yapılıyor!.. 

Ücretsiz seyahat için başvurular Avrupa Gençlik Portalı üzerinden yapılabilecek. 11 Ekim’de açılacak başvuru dönemi 25 Ekim’de sonlanacak. 

DiscoverEU ücretsiz seyahat projesine, AB ülkeleri ile Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç ve Sırbistan gibi "Erasmus+" programı kapsamındaki üçüncü ülkelerden birinde yaşayan 18 yaşındaki gençler başvurabilecek. 

Seyahat hakkı elde edecek 35 bin gence, ücretsiz yolculuk bileti ile ziyaret edilecek ülkelerde yemek, konaklama, kültür, spor ve diğer hizmetler için indirim kartı verilecek. 

Dostluğa, barışa ve geleceğe yönelik bu çok önemli adımdan siz ya da yakınlarınız mutlaka yararlanmalısınız. Çünkü kazanımları, hayatınızın bundan sonraki alkışına ciddi anlamda yön verecektir!..

Bu yıl olmazsa seneye, bu proje ile olmazsa bir başka projeyle, bu hayalinize mutlaka kavuşabilirsiniz. 

Yeter ki kararlı olun, yeter ki isteyin, yeter ki hazır olun!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)