adscode
adscode

Hep Liseleri Konuşuyoruz Ama Asıl Sıkıntılı Olan Üniversite Adayları!

Lise adayları, her ne kadar, sonuçlar sevindirici olmasa da, sınav yükünden kurtuldular. Üniversite adaylarında ise heyecan dorukta çünkü sınava giren aday sayısı 2.5 milyon ve baraj üstüne baraj var ve kontenjanlar azaltıldı!..

aguclu@milliyet.com.tr




LGS ilgili soru işaretleri, görünen o ki bayram sonrasına kadar cevap bulamayacak. Tartışmalı sorular ve puan dağılımı konusunda tatilin bitmesini beklemekten başka çare yok.

Geçen yılın katsayıları ile yapılan puan hesaplamaları yanıltıcı olabilir bu yüzden ne boş yere sevinin ne de üzülün deriz...

Ülke geneli ve özellikle İstanbul için sağlıklı öngörülerde bulunabilmek için bilgi akışını yani bayram sonrasını beklemekten başka seçenek yok gibi.

Herkese sabır diliyoruz ve bu arada karne notları ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olacak. Çünkü öğrencilerin yüzde 90'dan fazlası için tek seçenek mahalle mektepleri olacak...

Üniversiteye Giriş?

Üniversite sınavlarına çok az bir süre kaldı. Bir sonraki hafta sonu 2.5 milyon gencimiz, daha iyi bir gelecek için, üniversite sınavlarına girecek.
Peki ne kadarı sevinecek ya da ne kadarı mezun olduğunda iş şansı yakalayabilecek?
Üçte biri bile sevinemeyecek. Çünkü hemen her alanda onbinlerce hatta yüzbinlerce işsiz üniversite mezunu var. Bunları düşündükçe, hemen hepsinin keyfi kaçıyor...

Sınavların içeriğinde bir farklılık var mı?
Çok fazla yok. Uzun metinli sorular olacağı için zaman sorunu yaşanacaktır. Bu yüzden adaylara önerimiz, son günleri, bol bol okuyarak geçirmeleri. Ve bunu yaparken, bir metni ikinci kez okumayacak ve anlayacak şekilde kendilerini disipline etmeleri.
Yine bu arada geçen yılın sorularını konu bazında tek tek ele alarak ÖSYM'nin mantığını anlamaya çalışmaları onlara avantaj kazandıracaktır.

Bu arada ne olur bir kaç gün dinlenin çünkü son günler zinde hem de çok zinde olmanız gerekiyor...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)