adscode
adscode

Her Meslek Önemlidir. Ve Kalite, Bazıları İçin Değil, Tümü İçin Vazgeçilmez Olmalıdır!

YÖK fakülte barajlarını yükseltti! Hukuk için 190 bin olan başarı sırası şartı, 125 bin olarak belirlendi. DişHekimliği 80 bin, Eczacılık da 100 bin oldu! Peki diğerleri örneğin eğitim fakülteleri, örneğin mühendislikler?..

aguclu@milliyet.com.tr




YÖK'ün yeni düzenlemesine göre, isteyen vakıf üniversitesi, başarı sırasını daha da yukarı çekebilecek! Yani kalite çıtasını çok daha yukarı çıkartabilecek!

Ve, bakalım kaçı bu çitayı yükseltecek?

Böylece kaliteden mi yoksa ticaretin mi yana olduklarını herkes görebilecek

Peki ya eğitim fakülteleri ve özellikle de deprem ve binaların güvenliğinin çokca konuşulduğu şu günlerde inşaat mühendisliği için kalite söz konusu değil mi?..

Nasıl ki her çocuk önemli ve her öğrencinin başarılı olabileceği bir alan varsa, her okul ve her meslek de kaliteyi hak ediyor!

MEB’e ve YÖK’e düşen görev, okul, meslek ve öğrencileri, birbirinden ayrıştırmak değil, hiç ayırt etmeksizin hepsini, kendi alanında, en iyi yapmak ve istihdamı dikkate almaktır!..

Ayrıca kamu adına o mesleği icra edeceklere de mutlaka yeterlilik sınavı getirilmeli ve her 5 yılda bir de yenilenmelidir!!!

Çıktı elbette önemli ama girdi de bir o kadar önemli.

Bu yüzden üniversite çıtası sadece bazı bölümler için tümüyle yükseltilmeli ve verilen eğitimin kalitesinden emin olmak ve bilgileri güncellemek için belirli sürelerle yenilen yeterlilik sınavları getirilmelidir. Özellikle de imza ve karar yetkisi olan kamusal alanlarda!

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?