adscode
adscode

İstifa Eden Öğretmenler?

Durduk yerde hiç kimse görevinden istifa etmez. Hele ki bu ortamda. Zorunlu nedenlerle istifa edenlerin hakları ise yasal olarak güya saklı tutuluyor! Ama sanki uygulama çok farklı!..

aguclu@milliyet.com.tr




Görevinden istifa edip geri dönmek isteyen ya da farklı kadrolardan, asıl kadrosuna dönmek isteyenlerden çok hem de çok fazla mesaj geliyor!
Umarız, artık birileri onları dikkate alır.
İşte onlardan sadece birisi:
 
İyi günler Abbas bey,yazılarınızı zevkle okuyor ve takip ediyorum,bildiğini korkmadan yazan ve adalet terazisini gözeten bir kişiliğiniz olduğu için bunu size yazıyorum.
Ben 2008  yılında rehber öğretmen iken, babam akciğer kanseri annem böbrek yetmezliğinden haftada 3 kere diyaliz makinesine bağlandığı için ,ben hem onlarla ilgilenmek hemde görevimi suistimal etmemek için,657 devlet memurları kanununda yer alan, devlet memurları ikiden fazla olmamak kaydıyla görevlerinden istifa edebilirler ve hakları saklı tutulur,atama döneminde genel atama kontenjanının yüzde 1'i, istifa eden öğretmenlere ayrılır ilgili maddeye güvenerek istifa ettim,lakin etmez olaydım.2016 dan beri çaldığım her kapı üstüme kapandı.Gerekçe olarak artık biz sözleşmeli öğretmen alıyoruz dendi fakat unuttukları bir şey var,sağlık ,emniyet,yargı mensuplarına sözleşmeli personel alıyor fakat istifa eden memurlar için kontenjan hala açık ve alım yapıyorlar.Neden sadece MEB hayatı bize zindan etmek için bin dereden su getiriyor?Neden devlete güvenerek kendimi aptal gibi hissediyorum?Neden devlet 15 senelik eğitim,5 buçuk senelik öğretmenlik deneyimini,onlarca resmî/özel sertifika sahibi çalışanını atıl duruma sokuyor,benim emeğimi kendi hizmetini çöpe atıyor?
 
Umarım bunu köşenizde paylaşırsınız ve adaletin sesi olursunuz.
Bu hayatta en iyi yaptığım bir iş var ,onuda benden almasınlar.
Selamlar saygılar

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?