adscode
adscode

Kadro Dağılımı Sevindirmedi!

Yüz binlerce öğretmen evinde matem havası yaşanıyor. Öğretmenler şok üzerine şok yaşamaya devam ediyor. Son hayal kırıklığı kadro dağılımı oldu! Dağılım, hiçbir branşı memnun etmedi! İlk hayal kırıklığı 40 bin kadro beklerken, 20 bin kadro açıklanmasıyla gelmişti, bu da tuzu biberi oldu. “Aday öğretmen” tanımlaması ve formasyon konuları da unutulacak gibi değil!

aguclu@milliyet.com.tr




Atama bekleyen öğretmen aileleri içerisinde sevinenler de var ama genelde, moraller dibe vurmuş durumda.

Fransızca gibi bazı branşlar var ki, tek kadro bile verilmemiş, Bilişim Çağı'ndan, dijital eğitimden, kodlama ve yazılımın olmazsa olmazlığından söz ederken Bilişim öğretmenlerine verilen kadro sadece 50!..

Yıl içerisinde, umarız, atamaların devamı artarak gelir ve adil bir dağılım gerçekleşir…

 

MEB’tene yapılan açıklamaya göre, ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 15-26 Mart'ta, adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin ilanı ise 3 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.
Sözlü sınavlar, 17 Mayıs-6 Haziran'da yapılacak, sonuçlar 8 Temmuz'da açıklanacak. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 12-16 Temmuz tarihleri arasında alınacak ve 2 Ağustos'ta sonuçlandırılacak.
Ayrıca Kovid-19 salgını sebebiyle karantina uygulaması nedeniyle sözlü sınava katılamayan adaylar da başvurularını, 17 Mayıs-18 Haziran'da yapacak. Bu durumdaki adayların sözlü sınavları, 21-25 Haziran arasında düzenlenecek.
Atama tercihleri 1-6 Eylül'de alınacak, sonuçları ise 8 Eylül'de duyurulacak.
Başvurular elektronik ortamda alınacak…

En çok atama yapılacak alanlar
Bakanlığın internet sitesinden sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve kontenjanların listesi de açıklandı.
Buna göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 883 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 2 bin 94 kontenjanla özel eğitim, 1938 kontenjanla İngilizce, 1805 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlikleri oldu.

 

Haydi hayırlısı diyoruz!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!