adscode
adscode

Kayıplar SOS Veriyor

Hemen her konuda ciddi kayıplarımız var. Su kaybımız yüzde 37’ye çıkmış. Peki ya diğer kayıplar? Örneğin iş gücü kaybı ya da eğitimdeki kayıplarımız? Ne siz sorun ne de biz anlatalım.

aguclu@milliyet.com.tr




Pandemi nedeniyle yaşanan sosyo-ekonomik kayıp ve israflar ise kayıplarımızın tuzu biberi oldu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilginç ve bir o kadar önemli konulara önemli konulara parmak basan siyasetçi.

Kuraklığın sonucu olarak su kaynaklarının giderek azaldığı ülkemizde, su kayıplarının önlenmesine yönelik hangi çalışmaların yapıldığının açıklanması için Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi vermiş, o da cevaplamış.

Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Bekir Pakdemirli, 2019 yılındaki su kayıp oranının yüzde 37 olduğunu açıklamış. Bakan Pakdemirli, hazırlanan mevzuat gereği 2023 yılına kadar su kayıp oranını yüzde 30’e indirilmesi için çalışıldığını vurgulamış.

Bilindiği gibi önümüzdeki 15, 20 yıl içerisinde dünya genelinde çok ciddi bir kuraklık ve buna paralel olarak ciddi bir kıtlık yaşanacağı söyleniyor.

Peki bu su kayıplarının önlenmesi ve yeni su kaynaklarının yaratılması konusunda neler yapılıyor?

Örneğin atık suların arıtılması, yağmur hasadı ve damla sulama konusunda ne tür çalışmalar yapılıyor. Okullarda çocuklarımıza bu yönde hangi yönde bilinç kazandırılıyor?..

Elektrik ve yaşamsal diğer konularda durum farklı değil. İsraf deseniz ayrı bir konu.

Kuraklık ve kıtlık noktasına gelmeden, ne olur önlemlerimizi alalım, gerekli bilinci kazandıralım, yoksa bu günleri de arar noktaya geliriz.

Kabahatleri ise hiç uzaklarda aramayalım!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?