adscode
adscode

Kazananların ne kadarı memnun?

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra “kazandım” diye göğsünü kabarta kabarta gururla dolaşanların, kazandığı yeri keyifle açıklayanların sayısı o kadar az ki!

aguclu@milliyet.com.tr




Lise ve üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Kazanamayanlar aileleriyle birlikte matemde. Peki ya kazananlar? Kaçı, kazandığı lise ya da fakülteden memnun? Kaçı gidip kayıt yaptıracak, kaçı gelecek yıl tekrar sınava girecek?.. 

Halen üniversitede okuyan ya da daha önce herhangi bir üniversite bitirmiş aday sayısı 200 binden fazla. Yani kazanan her dört adaydan birisi zaten daha önce bir üniversiteyi kazanmış ama memnun değil ki, yeniden sınava girmiş. Peki bu yıl kazananların ne kadarı kalıcı, ne kadarı gidici? 

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra “kazandım” diye göğsünü kabarta kabarta gururla dolaşanların, kazandığı yeri keyifle açıklayanların sayısı o kadar az ki! 

Evet açıkta kalmadıkları için sevinçliler ama pek çoğunun aklı, giremediği fakültelerde kaldı. 

Kabahat adaylarda mı? 

Kesinlikle hayır. 

Adayların yüzbinlercesi soruların tümünü yanıtlayıp, tam başarı göstermiş olsalar dahi yine de istedikleri yere giremeyeceklerdi. 

Bu sınav sisteminin saçmalığı de zaten burada. Umut tacirliği yapmanın ötesine geçemiyorlar. 

Adaylar gibi ailelerde de moral, motivasyon dibe vurmuş durumda. Düzelmeleri zaman alır. Kendilerine sabır diliyoruz. 

Fen lisesi öğrencilerinde bile bu kadar fire varken, gerisini siz düşünün. Onların bile yarıdan fazlası mutsuz ve geleceği, gelecekte arıyor… 

Keşke sınav sonuçları her yönüyle ama özellikle de mutluluk açısından incelense. 

Çocuklarımızı mutsuz eden hiç bir sistem, doğru bir sistem değildir. Ne olur bunu artık anlayalım...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)