adscode
adscode

Keşke Başkaları İçin Koydukları Kuralları Kendileri İçin de Uygulasalar!..

MEB, yine bir dizi karar almış. Örneğin, meslek liseleri ve imam hatiplerde, alan dersleri öğretmeni olmayan, müdür olamayacakmış.

aguclu@milliyet.com.tr




MEB, yine bir dizi karar almış. Örneğin, meslek liseleri ve imam hatiplerde, alan dersleri öğretmeni olmayan, müdür olamayacakmış. Ama bir çocuk doktoru mesleki eğitim genel müdürü ya da Bakan rahatlıkla olabiliyor!..

MEB’in yaptığı son düzenlemelerden birisi de şu:

“Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına müdür olarak görevlendirileceklerde, atölye ve laboratuvar öğretmenleri kapsamında olma, imam hatip liselerine müdür olarak görevlendirileceklerde de İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alan öğretmeni olma şartları aranacak...”
Takdire şayan bir karar.
Keşke fen ve Anadolu liseleri ile diğer okul yöneticileri için de aynı yönde karar alınsa. Keşke, sınavlarda çıkan sorular önce, hazırlayanlara da sorulsa, keşke gençler için aranan atama ve yükseltme kritilerleri, önce o kriterleri koyanlara da uygulansa...

MEB, silbaştan yeniden yapılanmalı ve evrensel kriterler, aşağıdan başlayarak değil, yukarıdan aşağıya doğru uygulamaya konulmalı ki, örnek teşkil etmeli...
Çünkü biz gördüğüne inan bir milletiz...



Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)