adscode
adscode

Keşke O Seçenekler de Açıklansaydı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "LGS'ye ilişkin 3 senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel kararlara bağlı. Tedbirimiz hazır." dedi. Bakan Selçuk, keşke 3 senaryoyu da kamuoyu ile paylaşsaydı.

aguclu@milliyet.com.tr




Bilinmeyen her şey kafa karışıklığı yaratır, şehir efsanelerine yol açar. Bu yüzden, her şey şeffaf olmalıdır. Özellikle de böylesi ortamlarda...

Örnek soruların yayınlanmadığına ilişkin tespitlere yönelik açıklamalar da yapılmalı ki, hiç kimse öküzün aldında buzağı aramasın.

Uzaktan öğretime 30 Nisan'a kadar devam edilecek. Bunun anlamı 30 Nisan'a kadar okullar açılmayacak. Doğru olan da bu. Şu an da hiç kimse çocuğunu okula gönderip, riske sokmak istemez...

Peki, okulların açılması, 30 nisan sonrasına sarkar mı?
Bunu da zaman gösterecek.
Keşke korona fırtınası bir an önce sona erse ve tümüyle kontrol altına alınsa da, öğrenciler, arkadaşlarına, öğretmenlerine, okullarına kavuşsalar.
Herkesin dileği bu yönde ama şunu asla unutmayalım?
Her şeyin başı sağlık. Hiçbir koşulda onu riske atamayız...

Uzaktan öğretim, ücretlerin ödenmesi, belirsizliklerin çokluğu gibi pek çok can sıkıcı neden söz konusu. Devleti, okulları, kursları yönetenler de zaten bunun farkında.
Bazı sorunlar var ki, bir günde, bir düzenlemeyle çözersiniz ama bazıları için de zamana ihtiyaç vardı. Örneğin, EBA ve içerikler konusunda yapılacak çok iş var ve bu konuda MEB'in tavrı çok önemli!..
Doğru olandan yana mı yoksa ideolojik takıntılara hala izin verecek mi?
Gün, hesaplaşma günü değil, gemiyi en sert dalgalardan koruma günüdür ve bu konuda hiç bir mazeret kabul edilemez!..

MEB, YÖK ve ÖSYM'nin veli, öğretmen ve öğrencilerin kafalarındaki sorulara cevap olabilecek ve ayrıca güncel bilgilerin düzenli paylaşıldığı, gündelik basın toplantıları kamuoyunu rahatlatacaktır.
Bu kadarını da halkımıza çok görmeyelim. Önemli rahatlatma getirecektir...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?