adscode
adscode

Kızma yerine çözüm üretelim

Açıköğretim ve uzaktan eğitim giderek yaygınlaşıyor ve ona paralel olarak da öğrenci sayısı sürekli artmıyor.

aguclu@milliyet.com.tr




Üniversitelerin pek çok sorunu var. Hele bir de eski ve büyük üniversitelerse. “Hangi kurumun yok ki?” diyenleriniz mutlaka olacaktır. Haklılar da ama önemli olan sorunların olması değil çözüm için gösterilen gayrettir…

Açıköğretim ve uzaktan eğitim giderek yaygınlaşıyor ve ona paralel olarak da öğrenci sayısı sürekli artmıyor.

Peki bu süreçte sistem kendisini yeterince yeniliyor mu?

Teknoloji dünün çok ilerisinde, öğrenciler daha internet aktif, bilgiye ulaşma kaynakları da çok çeşitlendi.

İşte böylesi bir ortamda öğrenci şikayetlerine kızma yerine onları daha çok dinleyip çözüme katkılarını sağlamak en doğru yol olacaktır!..

Uzaktan eğitimi artık hemen her üniversitede yapılıyor.
Diğerleri bir yana Anadolu ve İstanbul üniversiteleri çok önemli.
Biri en en eski üniversitemiz diğeri Açıköğretim’in mimarı!

Aşağıdaki mesajı bu çerçevede dikkati alır ve umarım gereğini yerine getirirler!..

“İstanbul Üniversitesi 1950'li yillardan kalma öğrenci otomasyon sistemini Auzef'e yani açık ve uzaktan eğitim sistemine uygulamaya çalıştı ama işlemdi.

Benim gibi canını dişine takıp çalışan öğrenciler biraz okulu düzeltelim diye yaklaşık 40 dilekçe sonunda çan eğrisi gelsin diye neredeyse yalvardıktan sonra çan eğrisi geldi. ancak çan eğrisi ile bitmediğini ders geçme otomasyon sisteminin de değişmesi gerektiğin 30 dilekçe boyunca yazdım.

Öğrenci motive olması için 1 ders geçmiş olsa bile üst sınıftan 1 ders almalı diye yazdım mezun olduğum üniversitede ve birçok okul da bu sistem var.
Bir de dönemler birbirinden bağımsız çalışması lazım yıllık sistem benzeri bir sistem uygulanıyor bu yanlış dedim 1. ve 2.dönemi tek dönem olarak görüp agno yu 2’nin altındaysa yukardan hiç ders vermiyor. düzelmesi lazım diye bir dilekçelerim de belirttim.
Onca öğrenci ve ben okulu bıraktıktan sonra daha yeni bazı değişilkler yapıldı. Bütün bunların suçlusu tek başına öğrenci olamaz.

Eski üniversite kendini yenileyemez ben bunu bilirim.
Bir diğer kendini yenilemeyen okul Anadolu Üniversitesi Açıköğretim.

Yılmaz Büyükerşen Hoca'dan sonra teknolojisi çok eski kaldı. Kitapların içindeki bilgilerin videoların güncellenmesi artık şart. rakipleri benim okuduğum atatürk ün. ders kitapları şu anda telefonum da yüklü istediğim zaman istediğim yerde açıp okuyorum.

Öğrenci etkileşim merkezine tlf edince oradaki personel pek birşey bilmiyor ezberden konuşuyorlar tc mi vereyim bir bakın diye israr edince bakıyorlar.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)