adscode
adscode

Liselere Giriş Bu Yıl Zor Hem de Çok Zor Olacak!

Eğitimde hep kayıp kuşaklar vardır. Bazen sorular çalınır, bazen sınav sistemi değişir, bazen de öğrenci sayısı ikiye katlanır. Bu yıl da öyle zor yıllardan birisi. Öğrencilere de, velilere de sabır diliyoruz! MEB, umarız bir önlem alır!

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

2012-2013 eğitim öğretim yılında başlayan 4+4+4 sistemi kapsamında 66 aylıkken de okula başlayanlar bu yıl 8'inci sınıf oldu. Bu nedenle, bu yıl, liselere başlayacak öğrenci sayısı, geçen yıllara göre yaklaşık 700 bine yakın artacak.

Bu yıl, Liselere Giriş Sınavı LGS'ye, 1 milyon 700 bine yakın 8'inci sınıf öğrencisinin katılması bekleniyor. Geçen yıl bu sayı, bir milyon civarındaydı!

Şimdi akla gelen ilk soru, sınavla öğrenci alan "nitelikli okullar"ın sayısı  ve kontenjanları da artırılacak mı? Bazı Liseler boş kalırken, diğerlerinin ikili öğretime geçmesi, sınıf mevcutlarının 50'nin üzerine çıkmasına hala seyirci kalınacak mı?..

Yaz aylarında, başvuru, kayıt ve yerleştirme döneminde ciddi sıkıntıların yaşanmaması için şimdiden ciddi önlemelerin alınması gerekiyor.

Bu arada alınan her kararın velilerle de paylaşılması gerekir ki, kafa karışıklıkları ve tedirginlikleri en aza insin...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?