adscode
adscode

Liselere Sınavsız Giriş Kriterleri?

Liselere girişte yeni kriterler açıklandı. Sınavsız yerel yerleştirmede, geçen yıl tartışmalara neden olan ortaokullarda bulunuşluk kriteri, bu yıl kaldırıldı. Peki diğer kriterler ne kş.iadar adil?..

aguclu@milliyet.com.tr




Sınavsız yerel yerleştirme, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Üç kriterde eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak. Okul başarı puanının değerlendirilmesinde, puan dilimleri kullanılmayacak. Hesaplanan okul başarı puanları, virgülden sonra dört hane olarak dikkate alınacak.

Yerel yerleştirmede 2018'in ortaokullarda bulunuşluk kriterini kaldıran bakanlık, bu yerleştirmeyi öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapacak.

Peki bu kriterler yeterli olacak mı?

Örneğin, şişirilmiş hormonlu not dağıtılan okullar ile bu konuda çok kıt not veren okullar arasındaki denge nasıl sağlanacak?

Devamsızlık konusu da çok sübjektif bir değerlendirme değil mi?

Yasal devamsızlık süresini kullanıp da, notları çok iyi olan öğrenciler, sırf devamsızlık süresi daha yüksek diye geri plana mı itilecek?

İkamet konusuna gelince, o okul çevresinde ne kadar süre ile oturduğu aranmayacak mı?..

Şu an için adil gibi görünen kriterler, kayıtlar sırasında umarız, umulmadık haksızlıklara neden olmaz!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?