adscode
adscode

Maskesiz Sınav!

Görünen o ki, giriş sınavlarının yapılmasına karar verildi. Yeni tartışma konusu, sınavın maskeli mi, maskesiz mi olacağı yönünde! Bilim Kurulu, sınava girdikten sonra, maskelerin istenirse çıkarılabileceğini açıkladı, Sağlık Bakanı Koca ise adaylar arasındaki mesafenin dikkate alınacağını ve bu konuda bir kılavuz hazırlandığını söyledi...

aguclu@milliyet.com.tr




Sınavların yapılması kararı, çok zor bir sorumluluktu. Çünkü vicdani yükümlülükleri çok fazlaydı. Bilim Kurulu, sonunda kararını verdi ve sınavlar yapılacak denildi...

Gözlüklü öğrencilerin maskeyle sınava girmesine itirazlar vardı. Esneklik tüm adaylara getirildi. Bu yönde de tepki gelince, Sağlık Bakanı Koca, konuya açıklık getirdi.

Üniversite ve liselere giriş sınavlarında öğrencilerin maske takıp takmayacağına ilişkin bir soru üzerine Bakan Koca, şu yanıtı verdi:
"Öğrencilerimizle ilgili bu konu Bilim Kurulunda birkaç defa görüşüldü. Bugün de bu konu tekrar görüşüldü. Özellikle bu konuyla ilgili bir rehber de yayınlanmış olacak. Ben şimdiden şunu söyleyebilirim; bütün öğrencilerimizin maske ile sırasına oturması istenecek. Yani herkesin maskesiyle imtihana gireceği sıraya oturması sağlanacak ve mesafe korunabiliyor ise bizim belirttiğimiz, rehberde belirtilen mesafeler anlamında söylüyorum. Mesafe korunabilir bir sınıfsa o durumda maskesini çıkarmasını Bilim Kurulu öneriyor. Yani özellikle maskeli olacak, fakat imtihan anında bu maskenin devam etmesi gerekmiyor, maske çıkarılabilir. Bununla ilgili de zaten bir rehber hazırlığı yapılıyor."

Peki bu açıklamadan sonra, ortalık durulur mu? Hiç sanmıyoruz, sınav gününe hatta sınav anına kadar bu tartışmalar devam edecektir.
Sınav sırasında, maskeni neden  çıkarttın, neden çıkartmadın, niye öksürdün, neden hapşırdın tartışmaları nedeniyle pek çok salonda konstantrasyon bozulursa hiç şaşırmamak gerekir.

Ailelerden pek çoğu gibi gözetmen öğretmenler içerisinde de tedirgin olanlar var. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın onları, bir şekilde rahatlatması gerekir...

Bazı kararlar vardır ki, tartışılmaz. Bilim Kurulu'nun aldığı bu son karar da böylesi kararlardan birisi.
Alınan kararı tartışmaya açmak, en güçlü olması gereken bir dönemde Bilim Kurulu'nda ona güveni zedeler ki, buna hiç kimsenin bir hakkı olmamalı.

Peki karara itirazlar olamaz mı? Elbette olmalı ve Bilim Kurulu da tüm itirazları en ince ayrıntısına kadar dikkate almalı. Sonuçta, ortaya çıkacak bir sıkıntı sadece onları değil, tüm ülkeyi rahatsız edecektir.
Yine aynı şekilde sınavların esenlik içerisinde tamamlanması da, on milyonlarca aileye derin bir oh çektirecek ve normale dönme süreci hızlanacaktır...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)