adscode
adscode

MEB Sınavları Ertelendi, ÖSYM Sınavları Yapılacak mı?

Zor bir süreçten geçiyoruz. Pandemiye yönelik olarak hemen her gün yeni bir önlem açıklanıyor. MEB, hafta sonu yapılacak açık öğretim sınavlarını erteledi. Önümüzdeki günlerde başta ALES olmak üzere ÖSYM sınavları da var. Peki onlar ne olacak? Yapılacak mı yoksa onlar da ötelenecek mi?

aguclu@milliyet.com.tr




 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5 ve 6 Aralık'ta yapılacak açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarını Kovid-19 tedbirleri kapsamında erteledi.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu hafta sonu gerçekleştirilmesi planlanan sınavlarla ilgili olarak şu silgiler verildi:


"5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ertelenmiştir. İlgili sınavların takviminde yapılacak düzenlemeler ayrıca duyurulacaktır."

ÖSYM Ne diyor?

 

Önümüzdeki günlerde çok sayıda ÖSYM sınavı var ve hala bu konuda bir açıklama yapılmadı.

Hatırlanacağı gibi cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma yasağı getirildi ama bazı koşullarda sınavlar için izin söz konusu olabiliyordu, bunda sonraki sınavlar için de böyle bir izin söz konusu mu yoksa onlar da ertelenecek mi?

Adaylar bu konuda ciddi bir beklenti içerisindeler...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)