adscode
adscode

MEB, YÖK Ya da ÖSYM, Bu Soruların Cevabını Hemen Vermeli ki...

Korona nedeniyle, hayat durmuş vaziyette. Allah beterinden korusun diyor ve sağlıklı günler temenni ediyoruz. Ama bu arada çocuğu ya da kendisi sınava girecek olanların tedirginliği hala devam ediyor. İlgili kurumların, bu konuda net açıklamalar yapması, onları rahatlatacaktır...

aguclu@milliyet.com.tr




Liselere giriş, üniversite sınavları ve KPSS üzerinde en çok konuşulan sınavlar.
Henüz bir yol haritası açıklanmadı. 
Bakan Selçuk'un akşamki basın toplantısında gündemi gelir mi? Bilmiyoruz ama gelmeli...
Sağlıkla ilgili sorunu olanlar için gerisi teferruat ama hedefinde sınavlar olanlar için birinci öncelik, gelecekleri. Bu yüzden onları, ne olur eleştirmeyelim, anlamaya çalışalım ve sorularına cevap vererek rahatlatmaya çalışalım...
İşte cevap bekleyen o sorulardan bazıları:
 
Sayın Güçlü,
 
Türkiye’nin en önemli sınavı ile ilgili olarak  herhangi bir düzenleme ve duyuru henüz yapılmadı. Daha önceki yıllarda da  seçim nedeniyle şık ve doğru olmayan bir şekilde üniversite sınavı ertelendi. Bu velilerde ve öğrencilerde travmaya sebep oldu.

Şimdi ise pandemi nedeniyle tüm yaşam belirsiz bir hale dönüştü. Ancak üniversite sınavının varlığı da 2 milyon aileyi yakından değil doğrudan ilgilendiren bir gerçek. Eğitimin durumu belirsiz olduğu gibi sınavın ne zaman yapılacağı veya kapsayacağı konuların neler olacağı gibi konularda belirsiz.

Biz veliler olarak şu üç soruna  acil çözüm üretilip ilan edilmesini istiyoruz.

1.      Sınav konuları hemen belirlenmeli, 12. Sınıf 2. Dönemine ait konuların sınava dahil olup olmadığının derhal ve net bir şekilde açıklanması hayati önem taşımaktadır. Bekliyoruz

2.      Sınav şeklinin ve tarzının bu belirsiz ve dar zamanda kesinlikle değiştirilmemesini umuyor ve bu konuda da bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

3.      Sınavın ertelenip ertelenmeyeceğinin veya hangi şartlarda, ne kadar  erteleneceğinin açıklanmasını bekliyoruz. Bu üçüncü sorunun net açıklanmasa da öğrenciler tarafından yöneticilere güven duymayı sağlayacak inanılırlıkta bir açıklama olması gerekmektedir.

Bu konuların ülke ve yönetenlerin gündemine sokulması konusunda yardım ve emeğinizi rica ediyoruz. Lütfen sesimizi duyurun. Size teşekkür ediyoruz. Sevgi ve saygılarımı sunarım.

Not: Sınav sırasında sosyal mesafe diye tanımlanan hususun da belirgin bir şekilde uygulanmasının hatırlatılması faydalı olacaktır. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)