adscode
adscode

Mesleki Eğitimi İade-i İtibar mı Yoksa?..

MEB, 1000 mesleki ve teknik Anadolu lisesine, akademik desteğin yanı sıra, okulların bakım onarımına, kütüphane, atölye ve spora kadar çok sayıda alanda destek sağlayacakmış. Sevindirici bir durum. En azından içinde bulundukları zor şartlar kabullenilmiş oldu!..

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

MEB'in yeni projesinden 1000 Mesleki ve teknik Anadolu lisesindeki 618 bin öğrenci yararlanacakmış!

 

Proje kapsamındaki okulların tamamına kütüphane kurulacak ve spor alanları oluşturulacak. Bu okullarda okuyan öğrencilere, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında temel becerilerde destek eğitim hizmeti sunulacak. Bu kapsamda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmet Genel Müdürlüğü bu okullara destek paketleri hazırlayacakmış.

Proje kapsamında tüm öğrencilere ilk yardım eğitimi verilecek ve isteyenlere yüzme de öğretilecekmiş.

Okulların tamamı Anadolu güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile eşleştirilerek ortak kültür, sanat ve spor etkinlikleri yapılacak. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler için müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecek. Bu okullarda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle eğitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen başarılı insanlarla öğrencilerin buluşması sağlanacakmış.

Bakan Ne Dedi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretimde okullar arası başarı farkından en olumsuz etkilenen okulların ağırlıklı olarak mesleki ve teknik eğitimde bulunduğuna işaret etti.

Bu farkı azaltmak ve mesleki eğitimin kalitesini artırmak için 81 ilde 1000 mesleki ve teknik Anadolu lisesini kapsayan önemli bir projeyi başlattıklarını belirten Selçuk, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında bu okullara özellikle temel becerilerde özel eğitim destek programlarından bakım onarım, kütüphane, atölye ve spor alanları gibi çok sayıda altyapı desteğine kadar çok geniş bir alanda destek sağlayacağız. Proje kapsamında atılan adımları ve sağlanan gelişmeleri her ay düzenli olarak 81 il müdürümüzün katılımıyla değerlendireceğiz. Sağlanan iyileştirmeleri raporlar halinde paylaşacağız. Proje, bir yıl süreli olacak. Bu bir yıl içerisinde proje kapsamında hedeflenen tüm yatırımları yapmayı ve destekleri sağlamayı amaçlıyoruz. Projeye destek veren Bakan Yardımcımız Mahmut Özer'e, tüm çalışma arkadaşlarıma ve 81 il müdürümüze şükranlarımı sunuyorum."

 

Haydi Hayırlısı!

 

MEB'in, çok gecikmeli de olsa, mesleki okullara yönelik bu hamlesi takdire şayan. Umarız, lafta kalmaz!

Meslek liselerinin acınacak durumda olduğunu başkaları söylese, MEB, hemen savunmaya geçer ve eleştirilerin abartılı olduğunu söylerdi.

Görünen o ki, iyileştirilmesi düşünülen noktaları bir zaaf olarak görürsek, bu güzide okullarımızın, bir hayli göz ardı edildikleri ortaya çıkar. Yoksa, böylesi bir projeye gerek kalır mıydı?..

 

Eğitimin, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için üreten liseler çoğalmalıdır ama diğerlerinden hiç bir alanda geride kalmadan!..

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)