adscode
adscode

Mevlana, Erasmus’a Altarnatif Olabilecek mi?

Avrupa’nın en büyük öğrenci değişim programı, Erasmus uzun süredir sancılı.

aguclu@milliyet.com.tr




 Değişimden yararlanan öğrenci sayısı hızla azalıyor, süre kısalıyor, verilen burslar yetersiz kalıyor. Peki yurtdışına açılan Mevlana bu işe çare olacak mı?..
 
 
 YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yaptığı açıklamada, Mevlana Değişim Programı'na ilişkin bilgi verdi. 

Bunun YÖK'ün yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile Türkiye'deki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini amaçlayan bir proje olduğunu anımsatan Saraç, "2019-2020eğitim öğretim yılında da Mevlana Değişim Programı kapsamında, 66 ülke ile belirlenen alanlarda değişim yapılacaktır. Başvurular, öğrenciler tarafından, kayıtlı oldukları üniversitelere belirlenen usul ve esaslara göre yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Program hakkında detaylı bilgiye https://mevlana.yok.gov.tr/ adresinden ulaşılabileceğini bildiren Saraç, "Program kapsamında yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından Türkiye'ye gelecek öğrencilerle yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarına gidecek öğrencilere YÖK tarafından değişen tutarlarda burs ödenecektir." bilgisini paylaştı.

 

Somut gelişmeler olmadan fikir yürütmek zor.

YÖK’ün yurtiçi üniversitelerdeki değişim konusunda da çok başarılı olduğu söylenemez. Belki yurtdışında başarılı olabilir.

Asıl merak edilen, söz konusu 66 ülkenin hangileri olduğu, verilecek burs ve hangi üniversitelerden, hangi öğrencilerin bu değişimden yararlanacağı?

Umarız, liyakata dayalı bir sistem oluştururulur ve Erasmuscuları kıskandırır...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)