adscode
adscode

Mezunların Ne Kadarı İşe Giriyor?

Bir önceki YÖK Başkanı Yekta Hoca, YÖK’e, “Yeni YÖK’ diyor ve öncesini yok sayıyordu. Şimdiki Başkan Erol Hoca da aynı yöntemi uyguluyor. O da YÖK’e yeni bir misyon ve kimlik kazandırmaya çalışıyor? Örnek mi? Mezunların istihdamı!

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

Erol Hoca, mezunların takip edileceğini istihdam oranı yüksek olan üniversitelerin bir adım daha önce çıkacağına işaretle ederek, “takiptesiniz” mesajı verdi Bakalım ne kadar etkili olacak..

 

ABD’de öğrenci tercihlerinde ve üniversite sıralamalarında en önemli kriterlerden birisi de mezunların iş bulma performansları.

 

Örneğin şu tür sorular, onların olmazsa olmazları:

 

1. Mezun olan öğrencilerinin yüzde kaçı, mezun olmadan önce veya mezuniyetten en geç 6 ay içinde iş buluyor, ne kadar ücretle işe başlıyor?

 

2. Genelde hangi sektörlerde iş buluyorlar?

 

3. Mezunlarını yüzde kaçı mastıra başlıyorlar - Yurt içinde ve özellikle yurt dışında?

 

4. Bütün bunları başarmak için üniversite kariyer merkezinde kaç kişi çalışıyor?

 

Üniversitenin geçmişine, fakülte çeşitliliğine, bulunduğu kente göre bu soruların sayısı artar ama asla azalmaz. Ve emin olun her soru çok önemli ve cevaplar da bir o kadar değerli...

 

Peki bizde uygulanabilir mi? Bekleyip göreceğiz...

 

Türkiye’deki üniversiteler sağlıklı bilgi vermeyebilirler çünkü bence bir kaç üniversite hariç çoğunun ellerinde böyle bilgiler yok…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?