adscode
adscode

MSÜ Sınavı'ndan Çıkartılacak Dersler!..

Milli Savunma Üniversitesi Giriş Sınavı, herkes için bir tecrübe oldu.  MEB, YÖK ve ÖSYM, umarız tüm ayrıntıları titizlikle incelemiştir. Velilerin kapı önünde yığılması ve sınavın bitiminde bütün adayların aynı anda çıkması, yeni önlemlerin alınmasını gerektiriyor!

aguclu@milliyet.com.tr




MSÜ sınavı, lise ve üniversite giriş sınavlarına göre çok daha dar kapsamlı bir sınavdı. Buna rağmen ciddi yığılmalar oldu.

Güvenlik açısından bu tür sınavların aynı anda başlaması ve aynı anda bitmesi gerekiyor. O da giriş ve çıkışlarda yığılmayı getiriyor.

Okullarımız genelde tek girişli olduğu için yoğunluğu başka noktalara dağıtmak zor. Buyüzden, MEB, YÖK ve ÖSYM, bu yıla mahsus olmak üzere yeni ek önlemler alabilirler.
Örneğin, adaylar, sınav salonlarına, kademeli olarak daha erken alınabilir, sınav bitiminde de yine kademeli olarak çıkmalarına izin verilebilir.

Veliler için de önlemler düşünülmeli hatta onlar için sosyal mesafe kuralları da göz önünde bulundurularak, bekleme alanları yaratılmalıdır.

Gelmeyin demek mümkün değil. Çünkü, adayların moral ve motivasyonu için ailelerinin yanlarında bulunması çok önemli.
Madem ki gelmeleri engellenemiyor, gelenleri korumak, sınavı düzenleyen kurumların görevi olmalı...

Barkodlar konusunda ciddi sıkıntı olduğu dile getiriliyor. Bu konuda da daha basit yöntemlerin geliştirilmesinde yarar var!..

Ulaşım konusunda da, sınav günleri daha çok araç tahsis edilebilir ve tıkış tıkışlığa izin vermemek gerekir.

Hatta yarım gün sokağa çıkma yasağı bile düşünülebilir!..

Samimi bilgilendirmeler veli, öğrenci ve gözetmen öğretmenlerimizi rahatlatacaktır. Bunu onlara çok görmeyelim.

Korona ile mücadelede ülke ve millet olarak, çok başarılı bir mücadele verdik. Bunun sulandırılmasına asla izin vermeyelim. Kurallara herkesten önce kendimiz uyalım. Uymaymayanları da, kırmadan, dökmeden samimiyetle uyaralım.

Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Koca'nın son açıklamaları çok önemli!
Ne olur onları göz ardı etmeyelim. Özellikle de MEB, YÖK ve ÖSYM bu konuda, herkesten çok daha fazla dikkatli ve özenli olmalı ki, düzen sağlanabilsin...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)