adscode
adscode

Öğrenci Affı ?..

YÖK verilerine göre, üniversitelerimizde 8.5 milyon öğrenci öğrenim görüyor. Çeşitli nedenlerle öğretimleri yarıda kalan ya da üniversitelerden ilişiği kesilen öğrenci sayısı ise yüz binlerle ifade ediliyor. Af istekleri, daha önce TBMM’ye gelmişti ama hala ses soluk yok! Peki çıkar mı? Çıkarsa bir yararı olur mu?..

aguclu@milliyet.com.tr




CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 600 bin öğrencinin öğrenci affını beklediğini belirterek, geçmişte olduğu gibi bugün de bir an önce öğrenci affı çıkartılması gerektiğini savundu ve Meclis Başkanlığı’na daha önce verdiği yasa değişikliği teklifinin hayata geçirilmesini istedi!..

 

Mücbir nedenlerle üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilerin bu yöndeki çabaları da artan bir şekilde devam ediyor…

 

Peki daha önce öğrenci affı çıktı mı?

Defalarca çıktı. Eğer bir erken seçim gündeme gelirse yine gündeme gelebilir.

 

Aftan çok daha önemlisi, onca mücadeleden sonra elde edilen bu hakkın bir işe yarayıp yaramadığı?

Önceki aflara bakıldığında çok da işe yaradığını söylemek abartılı olur!

 

Bu noktada kabahatli olan öğrenciler mi yok üniversiteler mi?

Her iki tarafın da artıları kadar eksileri de var.

 

İlle de af isteyen gençlerden pek çoğu, yeterince hazırlıklı olmadıkları için yapılan sınavlarda çok da başarılı olamıyor.

 

Öte yandan üniversitelerin çıkartılan aflara çok sıcak baktığını söylemek de yanıltıcı olur. Hatta tam aksine öğrencilerin üniversiteye dönüşünü engellemek için elinden geleni yapanların olduğu iddiaları da şehir efsanesi değil.

 

Bu yüzden eğer bir af çıkacaksa, her iki tarafın da yani hem öğrencilerin hem de üniversitelerin çıkarlarını gözetmesi gerekir!.

 

Afla gelen öğrencilerin aynı üniversiteden tekrar, tekrar atıldığı göz önünde bulundurulursa, başka bölümlerde ya da başka üniversitelerde öğrenimlerine olanak sağlayan seçeneklerin getirilmesi yararlı olabilir!

 

Kısacası, düşünülen af, öğrenciye, üniversiteye, topluma, ülkeye yarar getirecekse hiç geciktirilmemeli, okuluma isteyen gençlerimizin önü tıkanmamalıdır!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)