adscode
adscode

Öğretmen Atamaları (9999)

Öğretmenler, eğitimin onurudur.

aguclu@milliyet.com.tr




Onlar ne kadar güçlüyse, eğitim sistemimiz o kadar güçlüdür. Bu yüzden, onları, nadide bir çiçek gibi korumamız, kollamamız gerekir.  Peki biz ne yapıyoruz? En idealist olanları bile meslekten nefret eder hele getiriyoruz. Bu konuda bugüne kadar binlerce yazı yazdık, yazmaya da devam edeceğiz. Ta ki hak ettikleri değere kavuşuncaya kadar!
 
Öğretmen yetiştirme ve atama sistemi, tümüyle değişmelidir.
Atama bekleyen yüzbinler eritilmeli ve bir daha böylesi büyük yığılmalara ortam hazırlanmamalıdır.
 
Ülkemizin yıllık öğretmen ihtiyacı, ortalama olarak belli. Bunun çok üzerinde kontenjan vermek, bu mesleğin itibarını zedeler ki, buna müsada edilmemeli.
KPSS gibi öğretmenleri, mesleklerinden uzaklaştıracak sınavlar değil, yeterlilik ve yetkinliklerini artıracak çok daha farklı yöntemler bulunmalıdır.
 
Doktor, doktorluğunu, avukat ya da hakim, hukuculuğunu, mühendis, mühendisliğini sorgulayacak yeni bir sınava giriyor mu ki, öğretmenler için böyle bir dayatmalar söz konusu!..
 
Öğretmenlik, kutsal bir meslektir ve öyle kalmalıdır...
Onlara vereceğimiz önem, aslında çocuklarımıza ve ülkemizin geleceğine vereceğimiz önemdir. Ne olur, bu konuda cimri olmayalım.
 
O ki bir peygamberlik mesleğidir, o ki Mustafa Kemal'in hayalidir.
 
Hepimizi, hayata onlar hazırladı, hepimizin hayatına onlar yön verdi.
Bazen minik bir dokunuşları tüm hayatımızı değiştirdi, bazen onların gösterdiği yönde yürüyerek hayatlarımıza yeni bir heyecan kattık...
 

Çeşit çeşit öğretmenlik olmaz.

Aynı Bakanlıkta görev yapacak, aynı puanla atanacak, aynı okulda görev yapacak ve aynı dersi vereceksiniz ama kiminiz uzman, kiminiz kadrolu, kiminiz, sözleşmeli,kiminiz ücretli olacaksınız. 

Böyle bir saçmalık olmaz.Olmamalı da.

 
İyi ki varsınız Öğretmenim...

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)