adscode
adscode

Öğretmenlik Meslek Kanunu Her Derde Çare Olacak mı?

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yakın bir zamanda TBMM'ye sunulacağı açıkladı. Peki bu ne anlama geliyor? Öğretmenler arasındaki ayrım kalkacak mı, liyakat gelecek mi, mezunlar atanacak mı, yüksek öğretmen okullarına yeniden dönülecek mi? En önemlisi de öğretmenlik yeniden en itibarlı meslekler arasına girecek mi?..

aguclu@milliyet.com.tr




Öğretmenlerimizin, bu düzenleme ile Türk eğitim tarihinde ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşmuş olacağı dile getiriliyor.

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde, öğretmenliğin bir kariyer mesleği olarak tanımlanacağı, adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hak, görev ve sorumluluklarının gelişim temelli bir kariyer sistemi çerçevesinde değerlendirilebilme imkanına kavuşacağı ve 3600 ek göstergeyle taçlandırılacağı dile getiriliyor.

 

Hepsi de çok güzel temenniler. Dileriz bir an önce yasal düzenlemeler gerçekleşir ve uygulamaya başlanır. Peki bu eğitimde mutluluk ve kaliteyi de beraberinde getirir mi?

 

Sihirli değnek gibi her şeyi bir anda herşeyi değiştirmesini beklemek yeni hayal kırıklıkları yaratabilir. Bu yüzden bekleyip görmek ve ondan sonra sevinmek sanki en doğru olanı...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)