adscode
adscode

Okullar Açılır mı? Açılması Gerekir!..

Pandemi süreci, hepimizi çok sıktı, demoralize etti ama en çok da öğrenci, veli ve öğretmenleri yordu. Kaygılılar çünkü eğitimden kopan bir öğrenciyi yeniden motive edip, eğitim açıklarını telafi etmek hiç kolay değil. Peki yan etkiler? O daha da vahim!

aguclu@milliyet.com.tr




İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın’ın bu konudaki tespiti çok çarpıcı ve mutlaka kulak verilmesi gerekir:

“Bir tıp hekimi olarak bu konuda şunu ifade etmek istiyorum. Salgındaki ölüm riski, eğitimin aksayarak geleceğe hazırlıksız nesiller yetiştirmekten daha büyük bir risk değil. Her seviyede (ilkokuldan üniversiteye) eğitimin aksaması, salgından daha ciddi sorunları önümüze getirecektir. Salgın için gereken tedbirleri alıp bir an önce yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Değişik varyantlar veya farklı hastalıklar her zaman ortaya çıkabilir, ancak eğitim aksamadan mutlaka devam etmeli diye düşünüyorum...”

Haksız mı? Çok haklı. Milli Eğitim Bakanı Özer de, devir teslim törenin de bunu özellikle dile getirdi ve “İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak, okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir" dedi.

Öğrenci, veli ve öğretmenler başta olmak üzere kamuoyunun beklentisi de bu yönde. Umarız, tüm koşullar hazır ve sürdürülebilir hale getirilerek okullar bir an önce açılır.

Okullar, hiç bir risk söz konusu olmayacak şekilde bir an önce açılsın ki hayat normale dönsün...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?