adscode
adscode

Okullar Pahalı Açılmasın!

Yeni bir öğretim yılına daha sayılı günler kaldı. Okul hazırlıkları çoktan başladı. Esnaf, ekonomik hareketlilik olacak diye seviniyor ama velilerin cebinde para var mı diye düşünen yok. Umarız, üç kuruş zamla yetinmek zorunda kalan, velilere fazla yüklenilmez!..

aguclu@milliyet.com.tr




Okul yönetimleri masrafa bayılıyor.
Devlet sandı ki, kitaplar ücretsiz olunca veliler rahatlayacak.
Yardımcı ders kitaplarına harcanan para, bedava verilen kitaplardan daha fazla.
MEB, bu konuyu denetlemek zorunda. Kendi hazırladığı ve ücretsiz verdiği kitaplar değil de, niye başka kitaplar okunuyor, üzerine gitmeli.
Kendi hazırladığı kitaplar yetersizse daha iyisini hazırlamalı, yok eğer yardımcı ders kitaplarından daha iyi ise o pazara kim, nasıl ve niye yönlendiriyor, araştırması gerekir!..

Zorunlu bağışlar konusunda okul yöneticileri daha makul olmalı.
Devletten gelen ödenekle, çarkın dönmesi zor bunu biliyoruz ama ekstra harcamalar için değil, zorunlu harcamalar için herkesten değil hatta sadece verenlerden bağış alınması, zaten zorda olan velileri rahatlatacaktır...

Araç, gereç, kıyafet, yemek, servis ve diğer konularda da, en iyisi yerine, en makul olanı yani ekonomik olanını tercih etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik anlamda, ülke olarak bir sıkıntı yaşıyorsak, bunu öğrenciler de hissetmeli!..

Yardımcı ders kitabı gibi yardımcı öğretmenden de yani hormonlu eğitimden de vazgeçmenin zamanı geldi de geçiyor.
Ekonomik güç, eğitimde fırsat eşitliğini bozmamalı. En azından devlet okullarında.
Öğrencisi, takviye eğitim alan okul müdürleri de, öğretmenler de, bundan rahatsızlık duymalı...
Eskiden dergiler vardı, şimdi internet abonelikleri çıktı. Yararı yok mu, elbette vardır ama bütün bunları, koskoca MEB ve okullar kendileri yapamıyorlar mı?

Çocuklarımızı, bir yerlere, bir şeylere bağımlı olmaktan kurtarmalıyız. Yoksa bu, alışkanlık haline geliyor ve bir ömür boyu devam ediyor...

Kıyafet konusunda da aşırıya kaçmak, yapılacak yanlışların en büyüğü olur. Pahalı bir kıyafet yerine, bir kaç farklı kıyafet estetik ruhlarını da geliştirecektir.

Her şeyin ekonomik olanını diyoruz çünkü o paralar kolay kazanılmıyor ve hayat hiç de sanıldığı kadar kolay değil!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?