adscode
adscode

Okullar Yeniden Kapanır mı?

Salgının arttığına yönelik ciddi söylemler var. Sıkı önlemler geleceği söyleniyor. Öğretmenler aşılanıncaya kadar yüz yüze öğretime ara verileceği de bu söylentilerden birisi. İşte tam da bu noktada şehir efsanelerine değil, resmi açıklamalara kulak vermekte yarar var!..

aguclu@milliyet.com.tr




Kapalı kalmaktan çok sıkılmıştık, biraz rahatlama iyi geldi. Ama sanki dozunu kaçırdık. Gelen fotoğraflar ve vaka sayıları bunu gösteriyor. Çare, tekrar içeri kapanmak mı yıksa açıklanan kurallara harfiyen uymak mı?


Nihai kararı almadan önce, bunu bir kez daha düşünmekte yarar var.

Bu konuda disipline olmazsak, bir kaç aylık içeri kapanmadan sonra tekrar sokağa çıktığımızda, bugünkü tablonun aynısı ile karşılaşmak hiç şaşırtıcı olmaz.

Böylesi durumlar için toplumsal bilinci artıracak yine bir bilgilendirme ve milli seferberlik başlatmanın tam zamanı. Eğer bunu şimdi yapmazsak, çok zor bir yaz geçirebiliriz..

Örneğin eğitim ve sınav takviminin değişmesi, özellikle de ötelenmesi adayların moral ve motivasyonunu yerle bir eder, derin yaralar açar.

Böylesi bir tabloluyu aklımızın ucundan bile geçirmek istemiyoruz, çünkü, geçen yıl yarattığı travmayı çok yakından biliyoruz...

Eğitim, her şeyden önce bir disiplin ve kurallara uymak demektir. Başta çocuklarımız olmak üzere, yediden yetmişe, bu duyguyu ve disiplini, bir an önce herkese kazandırmalıyız. Yoksa, alınacak hiç bir önlem, bu beladan bizi kurtarmaz,  tam aksine,  pandemi sürecinin uzamasına ve ağırlaşmasana neden olur...

Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için başkalarından ne bekliyorsak, önce kendimiz yerine getirelim!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)