adscode
adscode

Okullara Hiç Para Gönderilmezse Nasıl Ayakta Duracaklar?

İlk ve orta okullara hiç para gönderilmiyormuş. Sadece, elektrik, su, doğalgaz ücretleri ödeniyormuş. Peki ya diğer hizmetler? En önemlisi de temizlik ve güvenlik? Onu ne siz sorun, ne de biz anlatalım!..

aguclu@milliyet.com.tr




Dün, bir okul müdürümüzle uzunca bir sohbet yaptık. Söz, döndü dolaştı, hijyen koşullara ve okulun diğer ihtiyaçlarına geldi.
O ana kadar, devletin okullara para gönderdiğini ama yetersiz olduğunu sanıyordum, çünkü eskiden öyleydi. Şimdi hepten kesilmiş.
Başınızın çaresine bakın deniliyormuş!

Yani velilerden para toplayın, belediyelerin kapısında yatın, sivil toplum örgütlerine gidin, ne yaparsanız yapın ama bize gelmeyin deniliyormuş.

Ama resmi açıklamalarda, bağış kesinlikle yasak. Kayıt sırasında bağış alanların da güya canına okunuyor!

Yani bir yandan kamuoyuna açıklama yapıp, velilerden hiç bir şekilde para istenmeyecek deniliyor, öte yandan okullara peş para göndermeden başınızın çaresine bakın temennisinde bulunuluyor.

Zor bir durum.
Bu yüzden okullar, pis kokudan geçilmiyormuş. Velilerden gelen tepkiler bu yönden.
Eskiden hademeler vardı, şimdi onlar kalmadı. Parası olan okul, temizlik görevlilerini kendileri buluyormuş ama bu konuda da bin tane sorun yaşanıyormuş.

Daha sonra, bu yönde bir twit attım, mesaj yağdı. Yani sorun, sadece İstanbul'da böyle değil, Türkiye'nin her yerinde aynıymış.

Görünen o ki, bu konuda ciddi sıkıntılar ve zaafiyetler var. Bu da okullarımızı her türlü riske karşı korumasız hale getiriyor.

Oysa minik bir yasal düzenlemeyle, herşey tıkır tıkır yürüyebilir.
Örneğin özel idare gelirlerinin ya da belediye paylarının yüzde 1'lik gibi sembolik bir oranı, bölgedeki okullara ayrılsa, her okul pırıl pırıl olur, tüm ihtiyaçlarını, hatta fazlasını yerine getirebilir.
Yeter ki çözüm istensin, bu konulara kafa yorulsun!..

Veli, öğrenci ve öğretmenlerimizin bu konudaki haykırışlarına göz atmak isteyenler Twitter'da abbasguclutr'ye girebilirler...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?