adscode
adscode

Okulların, Dershane Olmadığını Nihayet Anladık!

Sınav odaklı eğitim sistemi, okulun, öğretmenin, sosyalleşmenin önemini unutturmuştu. Varsa, yoksa, sınav ve puanlar önemsendi. Eğitim öğretim sürecinde, eğitim unutulmuş, öğretim öne çıkmıştı. Ama gördük ki, bu kocaman bir yalanmış!..

aguclu@milliyet.com.tr




Sınav odaklı eğitim sisteminde, iyi okullar, iyi bölümler algısı yaratıp, tüm gençlerimizi, sınavlara, dershanelere, üniversitelere yönlendirdik.


Sonuç: Milyonlarca üniversite mezunu işsiz!


Bugün olduğu gibi yarın da eminiz ki, işsizlik sıralamasının, en tepesinde hep onlar yer alacak ve tek başına diplomanın bir işe yaramadığını anladıklarında çok geç olacak...

Zoraki korona tatili, insanoğlunun, özellikle de çocukların, sosyal bir varlık olduğunu, öğretmensiz ve yüz yüze olmayan eğitim ve öğretimin, öğrencilere hiç de cazip gelmediğini gösterdi.

MEB, YÖK ve ÖSYM gibi eğitime yön veren kurumlar, tüm bu olup bitenlerden bir ders alır mı bilmiyorum! Çok zor ama daha önemlisi, velilerin bu konuda artık kafalarını kumdan çıkartmaları! Yani diploma peşinde koşmayı bırakıp, çocuklarına bir altın bilezik yani sevdikleri meslek kazandırmaları zamanı geldi de geçiyor!

Diplomayla iş bulmanın olanaksız olduğunu, işsizliğin, gençlerimizi KPSS'nin kölesi haline getirdiğini çok net gördük. Ne olur artık, diploma için değil, yaşam için, gelecek için, iş ve aş için eğitim arayışına girelim!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?