adscode
adscode

Okuma Çağındaki Herkesin Gideceği Bir Okulu Var mı?

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Peki ilk, orta, lise ya da üniversite çağındaki her çocuğumuz, gidecek bir okul buldu mu? Özellikle de evlerine yakın bir okula kayıt şansı yakalayabildi mi? Tercihler ve kayıtlar daha yeni başladı, bu acele ne diye soranlar mutlaka çıkacaktır, çıkmalı da! Önemli olan sonuç. Bugünden plan program yapılmazsa, bir ay sonra da, değişen hiçbir şey olmayacaktır!..

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

İlkokula, ortaokula, liseye başlayacak öğrenci sayımız belli. Yani keyfe keder bir durum söz konusu değil.

 

Zorunlu temel eğitim nedeniyle, bu yaş kuşağındaki tüm çocuklarımızı okula göndermek zorundayız. Devlet de, onlara okul bulmakla görevli.

 

Yerim yok ya da pandemi nedeniyle bu yıl  kayıt yaptırmasanız da olur gibi esneklik söz konusu değil!

 

Üniversitelere gelince, 2.5 milyon aday için önemli olan, iyi bir gelecek ve iyi bir iş! Hadi bunların 700, 800 binini, bir şekilde herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirdik.

Peki ya diğerleri? Onlara, nasıl iş, aş sağlayacağız, gelecek yıl İçin umut vereceğiz?..

 

YÖK, ÖSYM ve MEB, genç kuşağı yönlendirme konusunda, bugüne kadar  maalesef çok başarı olamadı. Yığılmaları önleyemedi. En önemlisi de, açıkta kalan ya da istemediği okula gitmek zorunda kalan öğrencilerle hiç ilgilenmedi! Sorunun kronik boyutlara gelmesi hep bu yüzden.

 

Sorunlara çözüm üretme yerine hep halinin altına süpürdüler.

Üst makamları doğru bilgilendirmediler! Bu yüzden de, siyasetin attığı adımlar, devletin yaptığı yatırımlar hep karşılıksız kaldı. Atılan taş, ürkütülen kurbağaya değmedi..

 

Şimdi yapılması gereken, her öğrenciyi, kendi çocuğumuz gibi görerek, onları ve ailelerini mutlu edecek çözümler üretmektir!.

 

LGS, YKS, KPSS sistemleri, çocuklarımızı değersizleştirmenin ötesinde hiç bir işe yaramıyor. Bu sistemin değişme zamanı geldi de geçiyor!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!